Budapest a svédek kedvenc hétvégi úti céljai között

Forrás: turizmus.com

 2015. január 15. 12:30

A Ticknet utazási iroda szerint a klasszikus hétvégi úti célok, London, Párizs, Prága és Berlin után Budapest az előkelő ötödik helyen szerepel a svéd utazók listáján – írja a Dagens Nyheter svéd napilap.

Budapest és Magyarország az elmúlt években egyre népszerűbb a svédek körében. A felmérések szerint idén hétvégi programként talán megelőzi Amszterdamot, Barcelonát, Koppenhágát, Rómát és Madridot is.

Az angol font kedvező árfolyama és a viszonylag olcsón beszerezhető márkás divatáru is jó magyarázatot ad arra, hogy miért London vezeti a listát.

Koppenhága szinte belföldi úti célnak számít a svédek számára, különösen azok választják hétvégi kiruccanásként, akik szeretnek jókat enni, márpedig a dán főváros híres jó éttermeiről.

Spanyolországot kedvező éghajlata miatt szeretik a svédek. A spanyol fővárosba a SAS és a Norwegian is indít közvetlen járatot. Barcelona nagyon felkapott volt pár évig, ezért a spanyol úti célokat kedvelők közül most sokan inkább Madridot kívánják pár nap erejéig felfedezni.