Budapest a zsebedben!

Forrás: turizmus.com

 2020. július 14. 18:10

Interaktív térkép, friss hírek, toplisták és különleges ajánlatok az angol nyelvű Guide.me Budapest turisztikai alkalmazásban. A naponta frissülő city guide mobilappról a tulajdonos-ötletgazdát, Thomas Emmerlinget kérdeztük.

Honnan jött az ötlet? És miért éppen Budapest?

Üzletemberként 15 éven keresztül jártam a világot, és számos világvárosban megfordultam. Útjaim során szinte mindig azzal szembesültem, hogy minél rövidebb idő alatt minél több információhoz szerettem volna jutni az adott városról. Már akkor megfogalmazódott bennem az igény, hogy az útikönyvek, papírtérképek, helyi nyomtatványok és szórólapok információit integrálva, egy helyen érjem el. Több mint egy évtized után 2018-ban visszaköltöztem Budapestre, és adódott a lehetőség, hogy a Guide.me Budapest applikáció fejlesztését a kezembe vegyem.

Thomas Emmerling: Már a kezdeteknél arra törekedtünk, hogy Budapest turisztikai életének kiemelt szereplőivel együttműködjünk

Fotó: Bobál Katalin – Bobal Photography

Kiknek szól a Guide.me?

A fővárosunkba érkező, illetve tartósan itt élő külföldieknek mutatja be a várost, és könnyíti meg a felfedezését. Erre utal a szlogenünk is: Budapest a zsebedben!

 

Milyen elemekből áll az alkalmazás?

Első lépésben egy napi tartalommal frissülő online magazin és egy interaktív térkép volt elérhető, több száz profilponttal. Folyamatos fejlesztéseket követően mára már eseménynaptár és kuponfüzet is helyet kapott a menüsorban, illetve olyan funkciók váltak elérhetővé, mint a helyzethez kötött Push-értesítés, vagy a városnéző buszok helyzetének és érkezési idejének másodperces pontosságú követése.

 

Mit szeretnek benne leginkább a felhasználók?

A komplexitáson túl a felhasználóbarát, átlátható felületeket és a letisztult arculatot emelik ki leginkább.

Guide.me Budapest applikáció – felhasználóbarát, átlátható felületek és letisztult arculat

Fotó: Bobál Katalin – Bobal Photography

Kik az együttműködő partnereik a szolgáltatásban?

Az applikációt saját csapattal fejlesztettük és üzemeltetjük, ugyanakkor a növekedéshez szükségünk volt stratégiai partnerekre. Már a kezdeteknél arra törekedtünk, hogy Budapest turisztikai életének kiemelt szereplőivel együttműködjünk. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ és a BKK támogatását követően nagy lépés volt a CitySightseeing Budapesttel történő megállapodás, később tulajdonosi összefonódás. A tavalyi év nagy sikereként együtt dolgozhattunk a Sziget fesztivál szervezőivel és a külügyminisztériummal is. Legújabb fejlesztéseink részeként a magazinon belül felületet biztosítunk a WeLove Budapest tartalmainak, illetve integráltuk applikációnkba a City Taxi rendszerét.

 

Milyen ütemben nőtt a felhasználók száma?

A folyamatos növekedés mellett a nagy áttörést tavaly áprilisban hozta meg a CitySightseeing Budapesttel történő aktív együttműködés és az ehhez kapcsolódó kampányidőszak, illetve a nyár végi fesztiválszezon. A letöltésszám komoly szezonalitással mozog, átlagosan napi ezerötszáz körül jár.

 

Mi a fejlesztések további iránya?

Alapvetően fontos számunkra, hogy a felhasználói és partneri visszajelzések alapján folyamatosan fejlesszük az alkalmazást. A jövőbeli irány a nemzetközi terjeszkedés mellett a belföldi turizmus támogatása egy magyar nyelvű országos applikáció segítségével. (X)


(Az interjú eredetileg a Turizmus.com magazin 2020. június–júliusi számában jelent meg. Még nem előfizetőnk? Kattintson IDE!)