A nehéz időkben is felelős szomszéd a Budapest Airport

Forrás: turizmus.com

 2020. december 22. 13:05

A Budapest Airport számára még a jelenlegi, kihívásokkal teli időszakban is kiemelten fontos, hogy kiálljon a nemes célok mellett, támogassa a helyi közösségeket, segítséget nyújtson a rászorulóknak és a környező kerületek és települések jó szomszédja és megbízható, stabil partnere maradjon.

A hazai gazdaság stabil szereplőjeként és Magyarország egyik legnagyobb munkahelyeként a cég átláthatóan, biztonságosan és fenntarthatóan működik, folyamatos beruházásainak köszönhetően dinamikusan fejlődik, mindemellett pedig kiemelt figyelmet fordít arra, hogy társadalmilag is felelős, a térség fejlesztésében aktívan részt vevő nagyvállalat legyen – írják közleményükben.

A budapesti repülőtér üzemeltetője iparűzési és helyi adók révén évente több mint 5 milliárd forinttal járul hozzá az önkormányzatok bevételeihez és a közösségi beruházásokhoz; a társasági adóból adható támogatásokat pedig szintén felelősen, a helyi közösségek igényeit szem előtt tartva osztja el.

A koronavírus-járvány első hulláma idején a Budapest Airport több ízben adományozott informatikai eszközöket oktatás-nevelési intézménynek, gyermekotthonnak, hozzásegítve a gyerekeket a digitális oktatás kihívásainak leküzdéséhez. Munkavállalói alapítványt hozott létre a nehéz helyzetbe került kollégák támogatására, a vezetőség saját fizetésének egy részének felajánlásával.

Mindemellett, munkavállalói kezdeményezésre segített helyi óvodát és kórházi dolgozókat, és ezen értékteremtő társadalmi tevékenységét a második félévben is folytatta.

Különféle ajándéktárgyakat, ceruzákat és kifestőket is eljuttatott a reptér óvodások számára

Fotó: Budapest Airport

 

Felajánlás a XVII. kerület számára

A vállalat úgy döntött, hogy a korábban a repülőtéren átmenetileg felhasznált kültéri járólapokat a szomszédos Rákosmente Önkormányzatának adományozza. A főváros XVII. kerületének városüzemeltető cége összesen 800 négyzetméternyi terület burkolására elegendő gumipadlóelemet vehet át, így akár több közterület is megújulhat, de akár óvoda- vagy iskolaudvarok sármentessé tételét és felújítását is el lehet majd végezni a felajánlás révén.

A járólapok egy szintén jelentős részét a Budapest Airport már márciusban felajánlotta egy tűzkárban megsérült üllői óvoda részére.

 

Informatikai adományok egy monori iskolának

A tavasszal megkezdett hagyományt folytatva a Budapest Airport ismét úgy határozott, hogy informatikai eszközök átadásával nyújt segítséget egy oktatási-nevelési intézmény részére. A vállalat ezúttal a repülőtér szomszédságában működő Monori Ady Úti Általános Iskola részére juttatott hálózati adatközponti eszközöket, hogy hozzájáruljon az intézményben folyó nevelési és oktatási munka színvonalának emeléséhez és a diákok magas szintű informatikai oktatásához.

A repülőteret üzemeltető társaság áprilisban monitorokat és okostelefonokat adományozott egy olyan dunántúli általános iskolának, amely addig nem, vagy csak nagyon nehezen tudott alkalmazkodni a megváltozott oktatási körülményekhez, ezt megelőzően pedig egy szintén repülőtérhez közeli gyermekotthon számára adott át asztali számítógépeket és egyéb informatikai eszközöket.

 

Repülőtéri ajándéktárgyakat is vitt a Mikulás

A Budapest Airport csatlakozott ahhoz a három édesanya által elindított „Örökbe fogadok egy ovit” mozgalomhoz, amelynek keretében önkéntes támogatók segíthetik az ország azon óvodáit, ahova főleg mély szegénységben élő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek járnak. Az elmúlt hetekben a vállalat számos különféle ajándéktárgyat, ceruzákat és kifestőket gyűjtött össze, majd az így összegyűlt csomagot abba a bánszállási óvodába juttatta el, amelynek ugyanezen kezdeményezés keretében tavaly decemberben tisztálkodószereket és játékokat ajándékoztak a cég önkéntesei – írták közleményükben