Budapest Airport: két új utasbiztonsági csatorna

Forrás: turizmus.com

 2019. március 05. 15:35

Mától már tizenöt utasbiztonsági csatorna üzemel és hamarosan elkészül a tizenhatodik sor is a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminálján.

A Budapest Airport (BUD) egy sor további fejlesztést hajt végre a nyári utazási szezonig, hogy gyorsabb és kiszámíthatóbb legyen a kötelező repülőtéri biztonsági ellenőrzés - adta hírül a repülőtér.

Március ötödikén délután birtokba vették az utasok az új, nyolcadik biztonsági ellenőrző sort a repülőtér 2. Terminál B oldalán.

Eközben a 2A oldalon is folyamatban van a bővítés, április második felétől itt is 8 utasbiztonsági csatorna lesz, sőt jelentősen bővül az előtte lévő várakozó terület is. Ez valamivel több, mint 30 %-os kapacitásbővítést jelent a SkyCourt 2012-es megnyitása óta, 2018-hoz képest pedig 15 %-os a bővülés.

Áprilistól kijelzők mutatják a számított várakozási időt, és aktív jelzések segítik az utasokat közlekedni a terminál két oldala között, ha a sorban állással eltöltött idő rövidebb lehet a másik oldalon.

Az utasok hamarosan külön pultot kapnak a kézipoggyászban szállított folyadékok előkészítésére és rendszerezésére, ezzel téve kényelmesebbé a felkészülést a kötelező biztonsági ellenőrzés előtt.

Gyorsabb átjutást jelent a több biztonsági sor

Fotó: Budapest Airport

Ahol arra fizikailag lehetőség volt, ott az utasbiztonsági sor hosszát is megnöveli a repülőtér, hogy egyszerre több utas tudjon részt venni az ellenőrzés folyamatában, ezzel egyidejűleg a tálcákat is nagyobbakra cserélik. Ezzel a biztonsági ellenőrzés folyamata még gyorsabb lehet.

A Budapest Airport a bővítéshez ma kapható legjobb eszközöket szerezte be, egyebek mellett a legújabb generációs testszkennert, ami a jelenleginél is gyorsabb vizsgálatot tesz lehetővé.

A fejlesztéseket összefogó 6,5 milliárd forintos bud:plus program keretein belül megújuló biztonsági ellenőrzésnek és az önkiszolgáló poggyászfeladásnak köszönhetően a Budapest Airport felkészülten várhatja majd a nyári utazási szezont - zárul a közlemény.