Ennyivel emelkedtek a bérek az elmúlt két évben a Budapest Airportnál

Forrás: turizmus.com

 2024. április 04. 15:34

Márciustól a korábbihoz képest átlagosan 15,5 százalékkal megemelt bért kapnak a Budapest Airport, a BUD Security Kft. és a RÜK Kft. munkavállalói. Ezzel együtt az elmúlt két évben – 2022 februárjától számítva – átlagosan 55 százalékkal nőtt a BUD-csoport dolgozóinak alapbére.

A Budapest Airport folyamatosan nyomon követi Magyarország gazdasági helyzetét, és az infláció mértékére való tekintettel az elmúlt két évben négy részletben emelte a munkavállalói béreket – írták a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

2022 márciusában átlagosan 13 százalékkal (bizonyos munkakörök esetében 15 százalékkal), októberben pedig a következő évi emelés egy részét előre hozva további 10 százalékkal nőtt a vállalatcsoport munkatársainak fizetése. 2023 márciusában a repülőtér-üzemeltető végrehajtotta a béremelés második részét is, amely akkor további 7 százalékos növekedést jelentett.

Márciustól átlagosan 15,5 százalékkal emelkedik a Budapest Airport munkatársainak bére

Fotó: Budapest Airport

Az idei év egyösszegű, átlagosan 15,5 százalékos béremelése márciustól lépett érvénybe; az első megemelt bér április elején érkezett. Az elmúlt két év bérfejlesztése összességében azt jelenti, hogy a BUD-csoport munkatársai átlagosan 55 százalékkal keresnek többet idén márciustól, mint 2022 februárjában.Az idei béremelési csomag részeként tovább emelkedik a karácsonyi jutalom, valamint bizonyos munkakörök esetében a bónusz összege is.