Újra egymillió fölé emelkedett a januári utasforgalom a reptéren

Forrás: turizmus.com

 2024. február 16. 12:01

A járvány óta először ismét egymillió fölé ugrott az általában kevésbé forgalmas hónapnak számító január utasforgalma.

Az idei év első hónapjában 1 100 451 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ez 16,5%-os emelkedés 2023 azonos időszakához képest, és egyúttal azt is jelenti, hogy a Budapest Airport forgalma az elmúlt 11 hónapban folyamatosan meghaladta az egymilliós küszöböt.

A tavalyi utasforgalom 14,7 millió főben tetőzött, túlszárnyalva az előzetes várakozásokat és elérve a járvány előtti éves adat 91%-át. A vállalat várakozásai szerint az idei utasszám meghaladja a 2019-es szintet.

A járvány óta először ugrott egymillió fölé a januári utasforgalom a reptéren

Fotó: Budapest Airport

Átadták a BUD Cargo City fejlesztésének újabb ütemét

A reptér közleménye kitér arra is, hogy tavaly augusztus óta dupla kapacitás áll rendelkezésre a BUD Cargo City forgalmi előterén, ahol egyszerre már négy F kategóriájú repülőgép kiszolgálása is megvalósulhat.

Most újabb mérföldkőhöz érkezett a komplexum fejlesztése: februárban hivatalosan is átadták azt a 10 000 négyzetméternyi új raktárterületet, amely irodákkal és üzemi infrastruktúrával kiegészülve évi 300 000 tonnára növeli a légiáru kezelő komplexum kapacitását.

Mindez 40%-os kapacitásnövekedést jelent, válaszul a cargo területén folyamatosan növekvő igényekre. 2040-re a repülőtér légiáru-központja várhatóan 40 milliárd forinttal járul majd hozzá az ország GDP-jéhez.

A BUD Cargo City folyamatos fejlesztése stratégiai befektetés a Budapest Airport számára. A jelenlegi bővítés nemcsak tovább erősíti a BUD Cargo City régióbeli elosztóközpont szerepét, hanem a magyar légiáru-fuvarozási ágazat növekedéséhez is hozzájárul.