Budapest Aréna a nemzetközi konferenciapiacon

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 06. 15:15

A Papp László Budapest Sportaréna Közép-Európa legkorszerűbb csarnokaként nemcsak koncertek, kiállítások, családi programok és vállalati rendezvények, hanem nagyszabású nemzetközi konferenciák méltó helyszíne is – derült ki a MUISZ által szervezett bejáráson, szeptember 5-én.

A Budapest Sportaréna építése – miután elődje, Budapest Sportcsarnok 1999 decemberében egy sajnálatos tragédia következtében teljesen leégett – 2001-ben kezdődött, s a végeredmény egy egyedi, kavicsformájú modern épületegyüttes lett: a „kavicsba” 50 000 tonnányi betont, 2 300 tonna acélszerkezetet, valamint több mint 11 millió csavart és több kilométernyi kábelt helyeztek el.

Különleges kavicsformájáról ismert az aréna épülete

Fotó: budapestarena.hu

A bejáráson részt vett MUISZ-tagok az általános ismertetésen kívül – amit ez a prezentáció tartalmaz – sok érdekességet is megtudtak, többek közt azt, hogy a 8.000 négyzetméter alapterületű küzdőtér (valamint multifunkcionális termek) mellett létezik egy úgynevezett deck-terület is, ami 7.000 négyzetméterével nagyon jól kihasználható terület, cateringre kiválóan alkalmas, de ugyanez elmondható a létesítmény nagyraktáráról is. Az épületben 20 páholy található, a Skybar pedig 4 szinten szolgálja ki a vendégeket. (További szolgáltatásokról bővebben itt olvashat.)

Lak Tibor cégvezető a bejáráson elmondta, hogy az Aréna kihasználtságát általában a bécsi Stadthalle kapacitásához szokták hasonlítani, idén év végéig még 60(!) eseményük lesz.

Fontos információ még, hogy idén január 1-jétől csak bankkártyás fizetés lehetséges az Aréna területén, aki mégis készpénzzel érkezik, lehetősége nyílik bankkártyát vásárolni a cashcard-automaták egyikéből, ezekből összesen 6 darab található a helyszínen. Mindehhez azt is jó tudnunk, hogy a cashcard nem azonos a fesztiválokon használt kártyákkal.

 

Kapcsolódó cikkek