Budapest az Emirates és a flydubai együttműködésében

Forrás: turizmus.com

 2019. január 16. 11:28

Tovább bővül a codeshare járatok száma olyan új flydubai célállomásokkal, mint Nápoly és Budapest.

A két dubaji légitársaság, az Emirates és a flydubai partneri megállapodása 2017 októberében lépett érvénybe. 2018 januárja és decembere között a két légitársaság együtt összesen 3.29 millió utast szállított a codeshare járatokon 84 desztinációra, a többi között olyan helyszínekre, mint Bukarest, Katmandu és Zanzibár.

A codeshare megállapodás keretében az Emirates ügyfelei további 67 célállomásra utazhatnak a flydubai hálózatában, míg a flydubai ügyfelei számára 115 új úti cél vált elérhetővé az Emirates hálózatán keresztül.

Az együttműködés 29 codeshare járattal indult, mostanra pedig 84 városra bővült, köztük olyan flydubai célállomásokkal, mint Catania, Krakkó, Dubrovnik és Helsinki.

Az idén több járat, köztük a Budapestre tartó is a 3-as terminálról indul

Fotó: Emirates

A 2019-es év folyamán tovább bővül a codeshare járatok száma olyan új flydubai célállomásokkal, mint Nápoly és Budapest. Január 20-ától újra repül a flydubai Csittagongba, a Kozsíkódeba és Keralába tartó járatai pedig február 1-től indulnak el.

Tavaly december 2-ától 11 flydubai járat – a Belgrádba, Biskekbe, Bukarestbe, Catania-ba, Helsinkibe, Krakkóba, Minyeralnije Vodiba, Prágába, Rosztovba, Szalálaba és Zágrábba tartó - kezdte meg működését a Dubaji Nemzetközi Repülőtér 3-as termináljáról az Emirates és a flydubai közötti átszállási lehetőségek további fejlesztéséért. Ebben az évben több járat, köztük a Nápolyba és Budapestre tartó is a 3-as terminálról indul majd, ezzel biztosítva a gördülékeny átszállást.

„Az Emirates és a flydubai együttműködése nemcsak, hogy kézzelfogható előnyöket nyújtott ügyfeleinknek, de a közös munkával járó szinergiák tekintetében is profitált belőle mindkét légitársaság, például a járat-átfedések csökkentése és az azonos célállomásokra tartó járatok menetrendjének összeegyeztetése terén” – mondta el Ahmed bin Saeed Al-Maktoum sejk, az Emirates Csoport elnök-vezérigazgatója és a flydubai elnöke. „Emellett, az együttműködésnek köszönhetően a megemelkedett utasforgalom és a város modern, kényelmes repterén keresztül biztosított zökkenőmentes átszállási lehetőségek hozzájárultak, hogy Dubaj tovább erősítse pozícióját, mint a világ aviatikai központja” – tette hozzá.