Budapest MICE-lehetőségeinek legjavával ismerkedtek külföldi hosted buyerek

Forrás: turizmus.com

 2022. november 17. 17:44

A nemzetközi színtér erősítésének érdekében 30 külföldi hosted buyer kapott meghívást a MICE Business Day-re, akik a környező országok mellett Izraelből, Törökországból, Spanyolországból, Franciaországból, Belgiumból, Nagy-Britanniából, Dániából és Észtországból érkeztek az eseményre.

Amint arról korábban beszámoltunk, Magyarország egyetlen üzleti turisztikai fóruma, a MICE Business Day november 10-én az Anantara New York Palace Budapest szállodába közös szakmai programra hívta az iparág szereplőit, vásárlóit. Az eseményen a hazai és nemzetközi MICE-szektor prominens képviselői, közel 80 kiállító és csaknem 550 szakmai vendég és vásárló volt jelen.

A MICE Business Day-t szervező Turizmus Kft. a Hungarian & Budapest Convention Bureau-val közösen és a hazai partnerekkel együttműködve nagyon tartalmas szakmai famtripet állított össze a minősített külföldi buyerek számára. Az izgalmas 3 napos study tour keretében a meghívottak részt vehettek a MICE Business Day programjain és személyes tárgyalásain, emellett megismerhették Budapest kiemelt attrakcióit, különleges rendezvényhelyszíneit, valamint számos magas színvonalú szolgáltatással találkozhattak.

A szervezők igyekeztek a programot a lehető legjobban a vendégek profiljába illeszkedően összerakni, és minél több magas színvonalat képviselő rendezvényhelyszínt, szolgáltatást bemutatni. A partnerek mindenhol kiemelkedő szakmai felkészültséggel mutatták be a rendezvényekhez kapcsolódó lehetőségeiket és különleges meglepetésekkel várták a vendégeket, akik ezáltal első kézből is megtapasztalhatták a magyar gasztronómiát, kultúrát és vendégszeretetet. A program és a hozzá kapcsolódó idegenvezetés során fővárosunk történelmével és kulturális örökségével is megismerkedhettek a látogatók.

A MICE Business Day-nek is otthont adó Anantara New York Palace Budapest háznézése után elsőként a Városligetbe látogattak el a résztvevők, ahol a Magyar Zene Házában a világhírű japán építész által tervezett különleges épület megtekintésén túl egy különleges hangdóm élménnyel merülhettek el a hangok világában.

A Magyar Zene Háza hangdómjában a Kárpát-medence hangjaival és képeivel ismerkedhettek meg a vendégek

Fotó: Grósz Balázs

A Szépművészeti Múzeum csodálatos termeiben a lenyűgöző művészeti alkotások között a hosted buyerek maguk elé képzelhették, ahogy a terek elegáns, exkluzív rendezvényhelyszínekké alakulnak át, lenyűgöző hátteret nyújtva ezzel gálavacsorák és céges rendezvények számára.

Csoportkép a Szépművészeti Múzeum előtt

Fotó: Grósz Balázs

Az ebédet a vendégek kilátással a Halászbástyára, a Hilton Budapest elegáns éttermében költötték el, ahol a háznézés után egy forró itallal a kezükben a nemrégiben átadott White Raven skybarból csodálhatták meg a panorámát. Ebéd után jól is esett a rövid séta a promenád várfalon, s amíg a Főőrség épületéhez értek a vendégek, sok érdekességet hallhattak Lengyel Júlia idegenvezetőtől a város történelméről is. A túrán a professzionális élmény elérésben az idegenvezető munkáját, a wirelesstourguide készülékekkel a TourGuideSystem.hu segítette.

A Lovardában az esti rendezvényre berendezve élesben is láthatták az előkészületeket és rendezvénylehetőségeket a szakemberek. Majd a Cityrama által biztosított busszal visszatértek a pesti oldalra, ahol már a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben várták őket egy háznézésre, és meglepetésprogramként a szálloda különleges gasztronómia szolgáltatásaiba pillanthattak bele.

Gasztronómia bemutató a Kempinski Hotel Corvinusban

Fotó: Grósz Balázs

A gasztronómia kalandok a legendás Matild Café & Cabaréban folytatódtak, itt stílusos és modern kávékat, tortákat kóstolhattak, majd a Matild Palace Luxury Collection Hotel szobatípusait tekinthették meg a vendégek.

A Matild Café & Cabaréban modern kávékkal, tortákkal várták a csoportot

Fotó: Grósz Balázs

Az esti vacsorát a kizárólag a MICE Business Day fam trip vendégei részére külön megnyitó Akadémia Club Étterem adta, ahol elegáns környezetben egy exkluzív díszvacsorán vehettek részt a külföldi hosted buyerek.

Az esti exkluzív díszvacsorának az Akadémia Club Étterem adott helyet

Fotó: Grósz Balázs

A visszajelzések alapján, akik közül sokan először látogattak hazánkba nagyon elégedettek voltak a programmal, a megtekintett helyszínekkel, rendezvénylehetőségekkel és az igénybe vehető stílusos minőségi szolgáltatásokkal, melyekre méltán büszkék lehetünk.

A szervezők ezúton is köszönik az együttműködést közreműködő partnereiknek, és bíznak benne, hogy a külföldi vendégek hírét viszik Budapest sokszínű lehetőségének, és ők is minél több rendezvényt és vendéget hoznak hazánkba.

A fam tripről készült teljes fotógalériát ezen az oldalon nézheti meg.