Budapest-Toronto átszállás nélkül

Forrás: turizmus.com

 2016. március 31. 21:08

Kanada legnagyobb városa még egyszerűbben felkerülhet a magyarok bakancslistájára. Az Air Transat heti egy járata mellett júniustól az Air Canada Rouge is megnyitja a Budapest-Toronto interkontinentális útvonalat.

Kanada legnagyobb városának területét régen az indiánok csak „a hely, ahol a fák a vízben állnak” néven emlegették, és Toronto a mai napig megőrizte a misztikumát, ami összetéveszthetetlenné teszi az amerikai kontinens más településeivel. A világ egyik legmultikulturálisabb metropoliszában látnivalókból és élményekből sosincs hiány. Amennyiben kedvet kaptunk egy torontói kiruccanáshoz, átszállás nélkül, kényelmes gépeken, mindössze 11 óra alatt elérhetjük Kanada izgalmas városát. Az Air Transat közvetlen Budapest–Toronto járata mellett 2016 júniusától az Air Canada Rouge heti három járata is biztosítja a felhőtlen utazási élményt.

Toronto kiváló úti cél egyedülállóknak és családosoknak egyaránt, hisz minden korosztály megtalálja a számára izgalmas programokat.  116 méter magasan sétálhatunk végig egy drótkötélen biztosítva a CN Tower peremén, de Észak-Amerika legnagyobb – és legijesztőbb – hullámvasútparkjába, a Canada’s Wonderland vidámparkba is ellátogathatunk. Érdemes indulás előtt a weboldalukon tájékozódni a nyitvatartási időről és az árakról.

Ha kedveljük a rendhagyó sétákat, feltétlenül látogassunk el a város egyik legkülönlegesebb részeként számon tartott Graffiti Alley-be: Toronto egyetlen közterületén, ahol legális a graffiti, egymást érik a kortárs képzőművészeti alkotások. A Distillery District utcáinak Viktoriánus-korabeli épületei pedig sörfőzdét, csokimúzeumot, helyi kortárs kiállítótermet, sőt japán szaké-főzdét is rejtenek.

Toronto utcáit járva szinte mindenhol találkozhatunk a különböző országok hagyományaival, két hely azonban egyszerre tárja elénk a város sokszínű lakosságának tradícióit. A Kensington Market területén folyamatosan szól az élőzene – a helyi punk és rocktól kezdve a kávézókból kiszűrődő reggae dallamokig. Itt találjuk az amerikai kontinens egyik legjelentősebb kínai negyedét, a Toronto Chinatownt is.

Igazi esőerdei élményt nyújt a megfáradt turistáknak a város szívében elterülő Cloud Gardens Conservatory, de tökéletes választás a vízi élővilág tanulmányozására a Ripley’s Aquarium of Canada, az ország legnagyobb akváriuma. De ha már egyszer Kanadában, a jéghoki fellegvárában járunk, nem szabad kihagyni a Hockey Hall of Fame interaktív kiállítást, ami a nem fanatikus rajongóknak is izgalmas élményt nyújt a nemzet sportjáról.