Budapesten nyit új képzőközpontot a Wizz Air

Forrás: MTI

 2018. április 24. 15:59

A budapesti Liszt Ferenc-repülőtér mellett nyitja meg a régió legnagyobb és legfejlettebb légiközlekedési kiképzőközpontját a Wizz Air 2018 végén.

Az intézmény napi száz főt meghaladó - később akár 250 fölé növelhető - képzési kapacitást biztosít. 2018 végére a légitársaság csapata több mint 1000 pilótát és 2000 légiutas-kísérőt számlál majd, akiket rendszeresen tréningezni kell. A Wizz Air növekedésének köszönhetően ezek a számok tíz éven belül megháromszorozódhatnak. A 3800 négyzetméteres kiképző létesítményben az irodák és a 14 tréningszoba mellett két mozgó és egy rögzített szimulátort, egy fedélzeti vészhelyzeti evakuációs kiképző egységet és egy tűzoltás gyakorlására szolgáló egységet is elhelyeznek.

A beruházás értékéről a társaság nem kívánt nyilatkozni.  A közlemény idézi a cég üzemeltetési igazgatóját, aki szerint a beruházás nem csak a Wizz Air növekedését támogatja, hanem a magyar főváros idegenforgalmát és vendéglátását is. Diederik Pen hozzátette, hogy a kiképzőközponttal hangsúlyozni kívánták Budapest jelentőségét a Wizz Air hálózatában.

Budapest idegenforgalmát is támogatja a beruházás

Fotó: pixabay.com

A nyáron 21 új gép érkezik a társaság európai bázisaira és 4 új célállomással bővül az útvonalhálózat. Budapest és Athén, valamint a norvégiai Stavanger között márciusban, Budapest és Bázel között pedig a múlt héten indítottak új járatot, továbbá egy új repülőgép is csatlakozott a légitársaság budapesti flottájához, amely így már 11 állandó gépet számlál. 
A Wizz Air novemberben jelentette be, hogy az Airbustól 146 új repülőt vásárol a részvényesek jóváhagyása esetén. Aktuális listaáron a rendelés értéke meghaladta 17,2 milliárd dollárt. Az új repülőgépek szállítása 2022-ben kezdődik, nagyobb részük 2025-ben és 2026-ban – a három éve rendelt 110 új repülő után – érkezhet.