Budapesti fotókiállítás a pekingi repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 11. 16:22

A Pekingi Nemzetközi Repülőtér és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hosszú ideje fennálló testvér repülőtéri együttműködése keretében exkluzív fotókiállítás nyílt Budapestről Pekingben, a világ második legforgalmasabb légikikötőjében.

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Budapest Airport által biztosított fényképek a magyar főváros szépségét mutatják be a pekingi repülőteret az elkövetkező egy hónapban használó utasok millióinak.

A Peking-Budapest Testvér Repülőtér Fotókiállítást a kínai fővárosban a héten tartott 6. Pekingi Globális Partner Repülőterek Vezérigazgatói Fóruma rendezvényt követően nyitotta meg Han Zhiliang elnök-vezérigazgató, Du Qiang, a Pekingi Nemzetközi Repülőtér elnökhelyettese és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, Szojka Szilvia, a pekingi Magyar Nagykövetség első beosztottjának jelenlétében.


A pekingi repülőtéren kiállított nagyméretű tablók Budapest legszebb látványosságait mutatják be, köztük a Lánchidat, a Budai Várat és a Széchenyi fürdőt. A kiállítás anyagába a budapesti repülőtérről is bekerült három felvétel.

„A Peking és Budapest közötti közvetlen légiforgalomban idén 17 százalékos bővülés várható,  a fotókiállítás tovább növelheti a Magyarországra látogató kínai turisták számát. A kölcsönösség elve alapján a Budapest Airport jövőre hasonló fotókiállítást tervez Pekingről a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren" – jelentette be Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója.

„Az olyan kezdeményezésekből, mint a Pekinget és Budapestet úticélként népszerűsítő kampány, mindkét ország nagyban profitál" – mondta Szojka Szilvia, a pekingi Magyar Nagykövetség misszióvezetői rangban jelenlévő elsőbeosztottja. „A most megnyitott fotókiállítás, amely egy teljes hónapon át 25 nagyméretű tablón mutatja be Budapestet a Pekingi Nemzetközi Repülőtér utazóközönségének.


A Budapest Airport vezérigazgatója a Pekingi Nemzetközi Repülőtér által évente megrendezett Pekingi Globális Partner Repülőterek Vezérigazgatói Fórumán, illetve a Partner Repülőterek Kerekasztal Konferenciáján meghívott felszólalóként vett részt. A Budapest Airport és a Pekingi Nemzetközi Repülőtér még 2004-ben írt alá testvér repülőtéri megállapodást, az együttműködés elmélyítése céljából. A budapesti fotókiállítás a két fővárosi légikikötő partnerségének kiváló példája.

A pekingi fórum résztvevői első kézből tájékozódhattak a kínai légiközlekedési és turisztikai iparágak fejlesztési terveiről, tapasztalatot cseréltek és megvitatták a legújabb trendeket. A Pekingi Nemzetközi Repülőtér 2010-ben lett a világ második legforgalmasabb légikikötője, és ezt a pozíciót azóta is stabilan őrzi. A gyorsan növekvő belföldi és nemzetközi forgalom miatt a kínai fővárosban megkezdődött egy második nagy repülőtér kivitelezése, mely a tervek szerint 2019-ben nyitja meg kapuit, és 2025 végére már évente 60-75 millió utas kiszolgálására elegendő kapacitással rendelkezik majd.

A tavalyi évben Kína és Magyarország viszonylatában az utasforgalom 174 000 főt tett ki, ebből 60 000 az Air China Airbus A330 típusú repülőgéppel üzemeltetett közvetlen járatával utazott a két főváros között. A közvetlen légijáratok iránti növekvő igény miatt Orbán Viktor miniszterelnök legutóbbi kínai látogatása során módosították a két ország között fennálló légügyi egyezményt, és Budapest, illetve a kínai nagyvárosok közötti közvetlen járatok üzemeltetésére bármely kínai légitársaság kijelölését lehetővé tették. A Magyarországra irányuló kínai turisztikai forgalom nagymértékben nőtt az elmúlt években; egyre több kínai turista látogat el Budapestre, egy közép-európai körutazás vagy egy dunai hajóút első állomásaként.

Kapcsolódó cikkek