Budapesti járatokat is érinthet a Brussels Airlines háromnapos sztrájkja

Forrás: MTI/turizmus.com

 2022. június 23. 08:16

Háromnapos sztrájkot kezdett mától a belga nemzeti légitársaság, a Brussels Airlines teljes személyzete, a munkabeszüntetés legkevesebb 315 járatot, köztük budapestieket, valamint 40 ezer utast érint – tájékoztatott az MTI a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap értesülése alapján.

A beszámoló szerint a személyzet általános sztrájkja miatt a járatok több mint a felét törlik. Az érintett három nap alatt a légitársaság 533 járatot indítana csaknem 70 ezer utassal.

Maaike Andries, a légitársaság egyik szóvivője közölte: a Brussels Airlines arra kéri az utasokat, tájékozódjanak járatuk indulása felől. Azt ajánlotta, amennyiben a járatukat törölték, ne menjenek ki a repülőtérre, jegyeiket foglalják át más időpontokra. Azok, akik végül nem kívánnak utazni, a társaság jegyük árának visszatérítését ajánlja fel. Közölte továbbá, a légitársaság azon dolgozik, hogy a járatok utasait más üzemeltető vegye át és juttassa el a kívánt célállomásra.
A napilap úgy tudja, a pilóták, a légiutaskísérők és a földi kiszolgálást végző hostessek a létszámhiány, valamint az emiatt egyre növekvő munkateher miatt tiltakoznak.

Legkevesebb 315 járatot és 40 ezer utast érint a Brussels Airlines háromnapos sztrájkja

Fotó: 123rf.com

Az előzetes tájékozódást mi is csak javasolni tudjuk olvasóinknak, mert a Budapest Airport oldalán az induló járatok között csütörtök reggel 8:40-kor a Brussel Airlines ma és holnap esedékes frankfurti és brüsszeli járatai mellett egyelőre még a "várható" megjegyzés szerepel.