Budapesti járatot indíthat az AirAsia X?

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 13. 15:28

Legkésőbb a jövő év elejéig szeretné újraindítani európai járatait az AirAsia X – jelentette be Tony Fernandes, a légitársaság vezérigazgatója.

Mint a theedgemarkets.com cikke írja, a hosszú távú járatokat üzemeltető diszkont légitársaság az illetékes hatóságok jóváhagyását kérte a Bangkokból Európába közlekedő járatok elindításához.

Ismét Európára koncentrál az AirAsia X

Fotó: emeging-europe.com

A járatindítást a bangkoki Don Mueang Nemzetközi Repülőtér is támogatja.

Az is elhangzott, hogy az európai útvonalakat Airbus A330-900neo repülőgépek szolgálják majd ki, melyek hamarosan megérkeznek a légitársaság flottájába.

Mint emlékezetes, a légitársaság próbálkozott már európai járat üzemeltetésével. 2012 januárjában állították le a londoni járatot a megemelkedett adók és üzemanyagárak miatt, azóta tervezték a visszatérést.

2017-ben a turizmus.com is hírt adott róla, hogy Európában és Észak-Amerikában is terjeszkedik Ázsia legnagyobb diszkont légitársasága, tavaly ősszel pedig felröppent az a hír is, hogy Prága és Varsó mellett Budapest is bekerülhet a légitársaság járathálózatába.

Bár a magyar piac kicsi, Budapest viszont fontos low-cost hub, ami további lehetőségeket nyitna meg a légitársaság számára.