30 százalékkal nőtt a budapesti reptér dolgozóinak bére egy év alatt

Forrás: turizmus.com

 2023. március 13. 15:08

A BUD-csoport dolgozói ezzel a tavaly őszi bérükhöz képest átlagosan több mint 17 százalékkal magasabb fizetést visznek haza, egy év alatt pedig átlagosan több mint 30 százalékkal nőttek az alapbérek a Budapest Airportnál.

A Budapest Airport az elszálló inflációra és a nehéz gazdasági körülményekre való tekintettel tavaly két jelentős béremelést is végrehajtott: márciusban átlagosan 13 százalékkal (bizonyos munkakörök esetében 15 százalékkal), októberben pedig a 2023-as béremelés egy részét előrehozva további 10 százalékkal emelkedett a BUD-csoport munkavállalóinak fizetése.

A 2023-as béremelés egy részének előrehozatalával a Budapest Airport munkavállalói a megszokottnál korábban hozzájuthattak a megemelt fizetésükhöz, idén márciusban pedig a repülőtér-üzemeltető végrehajtotta a 2023-as béremelés második részét is. A márciusi fizetéssel érkező további 7 százalékos emeléssel együtt a Budapest Airport, a RÜK Kft. és a BUD Security Kft. dolgozóinak bére fél év alatt átlagosan több mint 17 százalékkal, egy év alatt pedig átlagosan több mint 30 százalékkal nőtt.

Emelkedett a karácsonyi bónusz és a törzsgárda juttatás összege is. A Budapesten kívülről autóval közlekedők munkába járási támogatása márciustól 20 Ft/km-re nő, míg a budapesti munkavállalók továbbra is havi bruttó 14 286 forint utazási támogatásra jogosultak, amelynek nettója megegyezik a havi tömegközlekedési bérlet árával.

A Budapest Airport két jelentős béremelést is végrehajtott tavaly

Fotó: Budapest Airport / Baranyi Róbert

 

A város közigazgatási határán kívülről, vonattal vagy busszal ingázóknak a jogszabálynak megfelelő 86%-os bérletár-megtérítés jár.

A Budapest Airport közleménye szerint a családokat is támogatni kívánja, ezért az apaszabadság esetében – amelynél jogszabály szerint gyermek születése esetén az apa tíz munkanap szabadságra jogosult, ebből azonban öt nap után csupán a távolléti díj 40%-a jár – a teljes szabadság távolléti díját kiegészíti 100 százalékra.