Budapest–Prága reggel, délben, este

Forrás: turizmus.com

 2017. június 13. 18:04

Hétköznapokon reggel, délben és este is repül Budapest és Prága között a Czech Airlines, amely kiváló csatlakozást kínál Ázsiába, a nyári szezonban pedig négy új desztinációval bővíti útvonalát.

Nyárköszöntő sörözésre hívta partnereit a CSA magyarországi csapata a Westend tetőteraszára, ahol Cseh Sörnapokat tartanak egészen június 18-ig. A vendégeket Dalibor Malek, a CSA regionális értékesítési vezetője köszöntötte, majd az ízes cseh sörök és kalóriadús étkek mellett a cseh légitársaság, valamint a Budapest Airport legfrissebb híreivel is megismerkedhettek.

A Budapest Airport egymás után a harmadik rekordévét könyvelhette el tavaly, amikor is 11,1 százalékos növekedéssel 11,4 millió légi utast regisztrált. Idén, június 12-ig, az utasszám további 14,5 százalékkal emelkedett, ha ez a tendencia folytatódik, akkor már októberben-novemberben átléphetik a 12 milliós határt – mondta Saly Sándor, a Budapest Airport senior járatfejlesztési menedzsere.

Tóth Attila (Aviareps) és Dalibor Malek (CSA) a "sörgyári" prezentáción

 

A szakember felidézte, hogy a dinamikusan növekvő utasforgalom kiszolgálására indította a Budapest Airport az ötéves BUD 2020 programot, amelynek egyik legfontosabb elemeként, 16 millió eurós beruházással, jövő nyárra elkészül a Pier B, a több mint 200 méter hosszú új utasmóló 27 beszállítókapuval rendelkezik majd, melyek közül 10 utasbeszállító hidat is kap. Még ez év végén átadják az új reptéri szállodát, a 145 szobás Ibis Styles Budapest Airport Hotelt, amelyet közvetlen átjáró fog összekötni a kétperces sétával elérhető fő terminállal. A szálloda mellett 250 új parkolóhelyet alakítanak ki, de a parkolókat ezenkívül is fejlesztik, a Holiday Lite 600 férőhelyesre bővült, míg a terminálhoz legközelebb eső Holiday parkolóban augusztus végére további mintegy 1000 helyet alakítanak ki.

A Budapest Airport jó eredményeihez bizonyára a CSA is hozzájárult, hiszen hétköznapokon napi 3 járata, hétvégén napi 2 járata köti össze Budapestet Prágával – alapozta meg „sörgyári" prezentációját Tóth Attila, a cseh légitársaság hazai képviseletét ellátó Aviareps Magyarország Kft. ügyvezetője. Ki-ki választhat, reggel, délben vagy este kényelmesebb számára utazni, jelenleg ATR-ek szolgálnak az útvonalon, de a forgalom dinamizmusához igazodva ősztől kedd, szerda és péntek este a légitársaság Airbus 319-100-ast állít majd üzembe.

Csoportkép a partnerekkel a Westend tetőteraszán

 

Mint elhangzott, a CSA nagyon erős a tranzitforgalomban (2016-ban 65 százalékkal nőtt a Budapest–Prága relációban az átszálló utasok száma), a cseh fővárosból ugyanis remek csatlakozást biztosít számos országba, kiemelten Ázsia irányába a Korean Air jóvoltából (a koreai cég 44 százalékban tulajdonosa a CSA-nak), Szöulba például hetente 8 gépe van, illetve Dél-Európába a szintén tulajdonos (34%-ban) Travel Service gépeivel. A cseh légitársaság a közelmúltban új árkoncepciót vezetett be öt árkategóriával, a legolcsóbb típusú jegy a fapadosokhoz hasonlóan például nem tartalmaz feladott poggyászt.

A 2017-es nyári szezonban négy új desztinációval (Aarhus, Lisszabon, Reykjavík és Sármellék) bővül a légitársaság kínálat és 16 útvonalon növelik a járatok számát.

A szakmai találkozó a prezentációk után kötetlen hangulatban folytatódott,  egy szerencsés nyertes pedig Prágába nyert két személyre szóló repülőjegyet.