Budapestre érkezett a Wizz Air első Airbus A321neo repülőgépe

Forrás: turizmus.com

 2019. március 08. 13:40

A légitársaság összesen 256 Airbus neo repülőgépre adott le megrendelést.

A Pratt & Whitney GTF hajtóművekkel ellátott, új generációs Airbus A321neo a ma elérhető legszélesebb egyfolyosós kabinnal rendelkező, 239 üléssel felszerelt repülőgép.

A Wizz Air jelenleg 109 darab Airbus A321 és A320 repülőgépből álló flottát üzemeltet Európa-szerte. Az új gép a magyar lajstromjel alatt jegyzett 100. repülőgép. A vállalat 256 darab Airbus neo repülőgépre, valamint további öt A321ceo gépre adott le megrendelést.

Az új gép Budapest és Róma között állt forgalomba

Fotó: Wizz Air

Az Airbus A321neo a legújabb technológiát képviseli a légi közlekedésben. A gép új generációs hajtóművei és a kabintér iparági referenciát jelentő újításai együttesen csaknem 20 százalékos üzemanyag-megtakarítást biztosítanak. Az Airbus neo környezetvédelmi szempontból is a világ élvonalához tartozik: zajterhelése közel 50 százalékkal alacsonyabb a korábbi modellekéhez képest, valamint nitrogén-oxid-kibocsátása is 50 százalékkal kisebb az elődeihez viszonyítva.

Az Airbus A321neo a ma elérhető legszélesebb egyfolyosós kabinnal rendelkező repülőgép

Fotó: Wizz Air

A tegnap átvett repülőgép a mai napon, Budapest és Róma–Fiumicino között állt forgalomba. A következő hónapokban összesen hét Airbus A321neo érkezik a Wizz Air budapesti bázisára, ahonnan először London–Lutonba, Alicantébe, Barcelonába, Lisszabonba, Eindhovenbe, Madridba, Tel-Avivba, Frankfurtba, Malmöbe, illetve Berlinbe szállít majd utasokat.