Budapestre jön a Qatar Cargo

Forrás: turizmus.com

 2016. január 28. 14:34

Március 3-án elindítja rendszeres Doha–Budapest járatait a Qatar Cargo öbölmenti teherszállító légitársaság, az Airbus A330 F típusú gépek heti két alkalommal, csütörtökön és vasárnap közlekednek.

Az Airbus A330-200F típusú repülőgép egyszerre 62-68 tonnányi teherárut vehet a fedélzetére. Mindez különleges fontos exportlehetőséget kínál számos magyar vállalat számára, hiszen ily módon közvetlenül kapcsolódhatnak a Qatar Cargo egész világra kiterjedő útvonalhálózatához. A Qatar Cargo gépe Budapestről Prágába repül, majd innen tér vissza Dohába.

A Qatar Cargo teherszállító járata jól egészíti ki a Qatar Airways naponta közlekedő Airbus A320 típusú gépét, amely pontosan öt évvel ezelőtt januárban kezdte meg a rendszeres repüléseket Budapest és Doha között.

 

Budapest ideális teheráru-elosztó központ a Perzsa-öböl, Dél-Kelet-Ázsia és a Csendes-óceán térségéből érkező, nagy értékű termékek számára, hiszen a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1000 kilométeres körzetében 20 európai ország található, és ez a távolság számít ideálisnak a közúti fuvarozásban.

Tavaly a Budapest Airport összesen 5800 cargojáratot fogadott és indított, összesen 91 500 tonna mennyiségben. A 6,4%-os növekedés a légi teheráru-forgalomban egész Európában kiemelkedő eredmények számít. A Budapest Airport cargoforgalmának jelentős részét a dinamikusan fejlődő, exportorientált magyar elektronikai, finommechanikai, autóipari, gyógyszerészeti és biotechnológiai vállalatok termékei adják.