Budapestre jönnek Európa légügyi döntéshozói

Forrás: turizmus.com

 2015. május 26. 17:47

Európa legnagyobb légitársaságainak döntéshozói, illetve Közép-Kelet-Európa legjelentősebb repülőtereinek vezetői, légügyi szakemberei találkoznak 2015. szeptember 3-án és 4-én Budapesten, a Boscolo Budapest Hotelben.

A légügyi szakkonferencia központi témája a legújabb, légi szektorral kapcsolatos trendek és legfrissebb iparági újítások bemutatása. A konferencia kiemelten foglalkozik a globális és közép-kelet-európai regionális légitársaságok és repülőterek fejlődési stratégiáinak és modelljeinek elemzésével, neves iparági szakemberek előadásában.

A magyar származású, talán az egyik leghíresebb légügyi szakembernek, Stephen F. Udvar-Házynak (képünkön), az Air Lease Corporation elnök-vezérigazgatójának (korábban alapító- társelnöke és vezérigazgatója az ILFC-nek, amely a világ egyik legnagyobb repülőgéplízing cége) nyitó előadása mellett a légitársasági előadók között szerepel a Ryanair marketingigazgatója, Kenny Jacobs és a Lufthansa európai értékesítési és szolgáltatásokért felelős alelnöke, Heike Birlenbach is. A rendezvényen a régiós repülőtereket képviseli a Bécsi Nemzetközi Repülőtér operációs igazgatója és társ-vezérigazgatója, Julian Jäger, a Budapest Airportot várhatóan Jost Lammers vezérigazgató, a Rigai Nemzetközi Repülőteret Andris Liepins vezérigazgató, a litván repülőtereket pedig Gediminas Almantas vezérigazgató.

A konferencia további neves szakelőadói között szerepel az International Air Transport Association (IATA) regionális vezetője; a European Regions Airline Association igazgatója; a rigai turisztikai hivatal elnöke; az Anna Aero, az egyik legjelentősebb légügyi szakportál kiadója; az egyik legnagyobb lengyel chartercég, az EnterAir kereskedelmi igazgatója; a Paxport, a Travelport (GDS) és nem utolsó sorban a Google iparági vezetője.

Közép-Kelet-Európa légiközlekedési iparának gyors növekedése a nyugat-európai országokban tapasztalható trendet követi. Az utóbbi évek erős iparosítása nagy hajtóerőt jelent a légiközlekedési ágazatnak, mind az üzleti, mind a szabadidős célú utazások területén. A konferencia szervezőinek célja az, hogy rendezvényük hosszú távon a térség iparági vezetőinek olyan üzleti fóruma legyen, ahol a kapcsolatépítési lehetőségen kívül jelentős szerep jut a hasznos esettanulmányok és legjobb gyakorlatok bemutatásának is.