55 ezer utast szállított az Emirates Budapest és Dubaj között az expó ideje alatt

Forrás: turizmus.com

 2022. április 05. 11:42

Az Emirates több millió utast szállított a világkiállításra az elmúlt hat hónapban, a légitársaság ultra-futurisztikus pavilonja pedig több százezer látogatót fogadott.

Az Emirates a Dubai Expo 2020 első számú partnereként és hivatalos légitársaságaként jelentős szerepet játszott abban, hogy a világ minden tájáról látogatókat hozzon az eseményre. A légitársaság az elmúlt hat hónapban több millió utast szállított az Expóra, hat kontinens több mint 120 célállomásáról. Ezen belül Magyarországról 55 ezer utas repült Dubaj és Budapest között a világkiállítás ideje alatt. A légitársaság flottájában 40 repülőgépet díszített az Expo különleges festésével, hogy felhívja a figyelmet a világ egyik legnagyobb globális eseményére.

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága több mint 27 millió dollárt költött reklám- és promóciós kampányokra, hogy népszerűsítse a világkiállítást. A magyar közönség körében is nagy sikert aratott a filmsztár, Chris Hemsworth-szel való együttműködés vagy a világot meghódító reklámfilm, amelyben a Burj Khalifa csúcsán álló légiutaskísérő szerepel.

A légitársaság speciális kereskedelmi csomagokat, early bird ajánlatokat és az Emirates összes utasa számára ingyenes elérhető Expo napi belépőt vezetett be, ez utóbbit több mint egymillióan váltották ki az Emirates honlapján keresztül.

A légitársaság több mint 27 millió dollárt költött reklám- és promóciós kampányokra

Fotó: Emirates

Az Emirates 2021 októbere óta több százezer látogatót fogadott a világkiállításon felállított pavilonjában. A lenyűgöző, multiszenzoros installációk és vizuális élmények bepillantást engedtek a 2071-be „teleportált” látogatóknak a kereskedelmi repülés jövőjébe. A legnépszerűbb digitális élmény a virtuális valóság headset volt, amelyben a látogatók a jövő repülőgépeinek belső kabinjait fedezhették fel. A légitársaság pavilonjában található márkaboltban több mint 20 000 árucikket vásárolhattak meg a látogatók, amelyek között az egyedi, korlátozott példányszámú emléktárgyak, mint például az Expo színeibe öltöztetett Emirates A380-as repülőgépmodell és az Expo márkájú útlevélborítók voltak a legkeresettebbek.

Az Emirates egy rövid videót is készített a világkiállításon töltött hat hónapjának legizgalmasabb és leglátványosabb pillanataival.