Budapestről és Debrecenből indít Ciprusra járatokat a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2021. június 07. 19:59

Újraindítja lárnakai járatait a Wizz Air, miután a két ország megállapodott, hogy június 6-tól a beoltott magyar állampolgárok teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak Ciprusra.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton jelentette be, hogy Magyarország és Ciprus megállapodott az oltási igazolások kölcsönös elismeréséről.

A diszkont-légitársaság hétfőn arról tájékoztatta lapunkat, hogy Budapest és Lárnaka között június 11-től péntekenként közlekednek a gépei, június 21-től pedig már hetente öt alkalommal (hétfő, szerda, csütörtök, péntek és vasárnap) repülhetnek a szigetországba a nyaralni vágyók.

Debrecenből egyelőre három gépindulást jelentett be Lárnakára a légitársaság: június 20-án, 27-én és 30-án közlekednek járatai a cívisvárosból. A repülőjegyek már foglalhatok a légitársaság online felületein.

Lárnaka 25 kilométeres partszakasszal várja a nyaralni vágyókat

Fotó: Wizz Air

A Wizz Air közleményében emlékeztet: Magyarország és Ciprus megállapodásának értelmében beutazáskor a mediterrán ország elfogadja a magyar utasok védettségi igazolványát, bármelyik Magyarországon alkalmazott vakcina esetében.

Felhívja a figyelmet arra is, hogy a Ciprusra indulónak regisztrálniuk kell az utazásuk előtt: a Cyprus Flight Plass platformjára fel kell tölteniük a védettségi igazolványuk és oltási igazolásuk másolatát. Az ezután kapott visszaigazoló nyomtatvány – melyet kinyomtatva és mobiltelefonon egyaránt maguknál tarthatnak – feljogosítja őket a beutazásra és az ország beltéri helyein való tartózkodásra.

A légitársaság egy évtizede, 2010 decemberétől repül Ciprusra, a tavaly megnyitott lárnakai bázis pedig új útvonalakkal szolgál a szigetország egyik legnépszerűbb városából.