Budapestről is elneveztek egy lakosztályt az Orient Expresszen

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 05. 18:02

A vonatok királyával mindig történik valami – akkor is, ha éppen nem Agatha Christie kedvenc kis belgája, Poirot mester nyomoz a ravasz gyilkosok után. A legendás Orient Expressz állítólag soha nem volt olyan elegáns, mint manapság.

Korábban történt

A vonat három új, tágas lakosztályát újították fel a közelmúltban, méghozzá három patinás európai város szellemiségében.

Bécs, Prága és Budapest ihlette a most berendezett kocsikat.

„Ezek a városok kölcsönözték valaha Európának a romantikát és a csillogást, és jelképei maradnak mai napig a vasúti utazás aranykorának" - mondta Gary Franklin, aki a világ leghíresebb vonatának menedzselésével foglalkozik, mint az üzemeltető vállalat alelnöke.

Az Orient Express Budapest lakosztálya

Fotó: Orient Express

A lakosztályok a különböző városok építési stílusát és színvilágát szimbolizálják. A bécsi lakosztály klasszikus hangulatú, és főleg arany- és smaragdzöld színekben pompázik, a prágai főleg vöröses barna és arany színű, sok a mozaikminta és a kézzel hímzett párna. A budapesti lakosztályt a gótikus és az oszmán építészet motívumai ihlették, bizonyára a török kori történelmi emlékek miatt.

Mint a korábbi lakosztályok – amelyek Velence, Isztambul és Párizs jegyében születtek – ezek is saját zuhanyzóval, dupla ággyal, saját nappalival és padlófűtéssel rendelkeznek, az árban a korlátlan mennyiségű pezsgőfogyasztás és a 24 órás komornyikszolgálat is beletartozik.

De mindehhez vastagra tömött buksza vagy komoly hátterű bankkártya szükségeltetik: egy Londonból Velencébe érkező utazás a megszépült Orient Expresszen magyar pénzben több mint kétmillió forintba kerül a Travelandynews.com szerint.

Kapcsolódó cikkek

Népszerű a japán luxusvonat

2018. augusztus 23.

Ilyen egy igazi luxusvonat

2017. március 08.