Budapestről már öt kínai város repülhető közvetlenül

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2020. január 16. 16:30

A Csengtu és Hszian városába közvetlenül repülő járatok ünnepélyes sajtótájékoztatóját január 16-án tartották a Liszt Ferenc Repülőtér kormányvárójában.
A China Eastern Airlines mostantól minden nap közvetlen járatot kínál Budapestről Kínába. Hetente háromszor repülnek közvetlenül Sanghajba, két-két napon pedig Csengtu (Chengdou) és Hszian (Xian) városában leszállnak a gépek, majd folytatják útjukat Sanghajba. A két nyugat-kínai nagyvárosban hetente négyszer visszafelé is beiktatnak egy-egy stop overt a Sanghajból Budapestre induló járatok.

A kormányváróban, a sajtótájékoztató előtti pillanatokban Kam Jandu (sales director, BUD), Rolf Schnitzler (GM, BUD), valamint Jie Qui (regional GM, China Eastern)

Fotó: turizmus.com

A január 16-i, jelképes szalagátvágással színesített sajtótájékoztatón Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója elmondta, hogy a magyar fővárosban tavaly is számos új járat nyitását ünnepelhette a szakma, mégis, a mostani alkalom azért különleges, mert ebbe a két kínai városba még soha nem repülhettünk közvetlenül.

Hozzátette, hogy mostantól a magyar főváros 35 százalékkal több lehetőséget kínál a Kínába repülőknek, mint Prága. Immáron heti 13 járatról és 5 célállomásról beszélhetünk Budapest esetében.

Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter-helyettes a kínai és a magyar zászló előtt, a pulpituson

Fotó: turizmus.com

Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter-helyettes azt hangsúlyozta, hogy ezek az új járatok a kormány keleti nyitás politikájába illeszkednek. A miniszterhelyettes hangsúlyozta, hogy a Budapest Airport a jövőben is megkapja majd a magyar kormány támogatását az ország gazdaságának és turizmusának is létfontosságú, újabb és újabb légi járatok nyitásához.

Magyar Levente emlékeztetett arra is, hogy mostantól lehet még nagyobb jelentősége annak, hogy Budapestet választotta székhelyéül a Kína -Közép-Kelet-Európa Turisztikai Koordinációs Központ.

Duan Jielong, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete

Fotó: turizmus.com

Duan Jielong, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete örömét fejezte ki, amiért történelmi csúcsot ért el a két ország gazdasági és diplomáciai kapcsolata.

A két új desztinációról szólva elmondta, hogy mindkét, gazdaságilag is fontos városban magyarországnyi ember él. Személyes indíttatásból hozzátette azt is, hogy Hszian az ő szülőföldje, Csengtu, az egykori főváros pedig a pandák hazája, s bízik abban, hogy a közép-kelet európai régióban kiemelkedő szerepet játszó Budapest is profitál majd az új kapcsolatokból.

A jelképes szalagátvágás ünnepélyes pillanata

Fotó: turizmus.com

Jie Qui, a China Eastern Prágában székelő regionális igazgatója elmondta, hogy a légitársaság 729 korszerű géppel 130 millió utas szállítását célozta meg 2020-ban, s reméli, hogy magyar üzletemberek és szabadidős turisták is velük fedezik majd fel az egész világot, s ugyanígy kínai turisták és üzleti utazók százezrei érkeznek velük Budapestre.