Budavár Tours: klasszikus értékrend, kreatív újítások

 2014. február 25. 22:12

Hagyományos desztinációit néhány újjal egészítette ki az idei évre a Budavár Tours. A klasszikus értékrenddel működő utaztató újszerűen, több, de szűkebb körű, így interaktívabb katalógusbemutatón, roadshow-szerűen mutatta be új prospektusát.

Budapesten a Pavillon de Paris adott otthont a február 25-i rendezvénynek, az iroda kollégái mondhatni teltház előtt ismertették az idei árualapot.

Skáfár Balázs ügyvezető a katalógus különlegességeire hívta fel a figyelmet. A tour operator ugyanis nem a mai piacra jellemző sales centrikus prospektussal rukkolt elő, hanem olyannal amely formátumát, tartalmát, megjelenését tekintve önálló kiadványként is megállja a helyét, ráadásul fekvő formátuma meg is különbözteti a többi programfüzettől. A katalógus rövid visszatekintővel indul a csaknem negyed százados iroda életébe, a korábbi katalógusborítók mellett felidézik azt is, hogy az egyes években milyen fontos fordulat következett be a kiutaztatásban vagy a világ turizmusában. Az ügyvezető kiemelte azt is, hogy hagyományos tour operatorként továbbra is nagyban támaszkodnak partnereikre, több mint 600 szerződött irodával dolgoznak együtt, és a viszonteladók adják forgalmuk 80 százalékát.

Az árualapot Klein Attila mutatta be a jelenlevők számára, mindenütt praktikus és az értékesítésben jól alkalmazható tanácsokkal egészítve ki az egyes desztinációk, szálláshelyek leírásait. A szálláshelyek között mindenütt található egyszerűbb, kedvezőbb árfekvésű, de jó minőségű hotel ugyanúgy, mint felsőkategóriás, magasabb árfekvésű.

A kínálatban szerepel Málta, itt körutazás és üdülés is elérhető. Programozzák Ciprus északi és déli részét is, előbbit charterrel, utóbbit a Wizz Air járataival repülik. Erősítenek az idén a görög szigetek vonatkozásában, itt Zakynthos, Korfu és Kréta érhető el a kínálatban. Úgy tapasztalták, Görögország sláger lesz idén, az előfoglalási időszak is ezt mutatja. Idén Krétát is programozzák. Mindhárom desztinációba charterjáraton viszik az utasokat, Zakynthosra hétfőn, a másik két deszinációba szerdánként.

 

A portugál szigetek közül Madeira és az Azori-szigetek szerepel a kínálatban, ezeket a TAP légitársasággal programozzák, csakúgy, mint Marokkót. Marokkóban többféle körutazás található, és zajlanak a tárgyalások egy charterjáratról is, amely az agadiri üdülést tenné egyszerűbbé, kényelmesebben megszervezhetővé.

A spanyol desztinációkba a Wizz Air légitársasággal juttatják el az utasokat, illetve horvát nyaralóhelyeket is ajánlanak az utasoknak, egyénileg.

 

Újdonságok 2014-ben

Az idei év egyik legnagyobb újdonsága a tour operatornál, hogy napokon belül elindul új weboldala, mely eleget tesz a kor követelményeinek mind funkcióit, mind megjelenését illetően, és sok képpel és videóval csábít majd utazásra.

Szintén az utazásra való ösztönzés hívta életre a www.hellovilag.hu non-profit weboldalukat, amely egyfajta szubjektív, de szakmai látásmódot sem nélkülöző utazási magazinként funkcionál, értékelésekkel és leírásokkal különböző utazásokról, sok fotóval, képgalériával, videóval. Az oldalt tartalmas olvasmánynak és az értékesítést segítő tartalomszolgáltatásnak egyaránt szánják. Az oldalról Szenczi Zsolt beszélt, aki többek között az oldalért is felel.

De nemcsak az „eszközök", hanem a termékek terén is találkozhatunk újdonsággal, ilyenek az élményszerzésre fókuszáló kalandtúrák. A kis létszámú csoportok avatott túravezetőkkel járhatják be az egyes úti célokat, ahol testközelből tapasztalhatják meg a helyiek életformáját, hétköznapjait. Indiában vonatkoznak, Nepálban szerzetesek által fenntartott helyeken alszanak, Izraelben egy tea elfogyasztása közben végignézik, ahogy ébred a város és elindul az élet, a hangsúly az élményeken van. Prémium termékekről van szó, amelyek azonban versenyképes áron elérhetők. Ezekről is bővebb információt találnak majd az érdeklődők az új weboldalon.