Bukarest metrót épít egészen a reptérig

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2023. március 03. 10:04

Hosszú évek politikai csatározásit követően idén megkezdődik a román főváros két reptere felé vezető metró-mellékág kivitelezése.

Az elmúlt bő egy évtized rendszeres kormányváltásai nem vitték előre a projekt ügyét, pedig a beruházás költségeit a kabinet már 2009-ben biztosította egy - Japánnal kötött - bonyolult, vissza nem térítendő támogatást is tartalmazó hitelkonstrukciós szerződéssel, aztán felkerült az EU 2014-2020-as közlekedési tervébe is.

A reptérig haladó, 14,2 kilométer hosszú, 12 megállót magába foglaló új M6-os metróvonal – amelyik rácsatlakozik a meglévő M4-esre – összeköti Bukarest legnagyobb pályaudvarát, az északit (Gara de Nord) a Băneasa és Otopeni légi kikötőkkel, a kivitelezés pedig már a második negyedévben elkezdődik.

Az új vonal építését két szakaszra osztották: az első szakaszra vonatkozó tervezési-kivitelezési szerződést 1 Mai és Tokyo állomások között már tavaly aláírták, a Tokyo-Otopeni közötti vonalra kiírt közbeszerzési pályázat pedig a héten zárult. Mindkettőt török konzorcium nyerte, a kivitelezésre rendelkezésre álló idő pedig 48 hónap.

metrobuk

A közlekedési miniszter Facebook oldalán osztotta meg a látványterveket

Fotó: Sorin Grindeanu/Facebook

A Tokyo-állomás elnevezés nem véletlen, a román közlekedési tárca vélhetően ezzel is köszönetét akarja kifejezni Japánnak, amiért ennyire türelmesek voltak – Sorin Grindeanu közlekedési miniszter írásban kért bocsánatot a japánoktól –, és nem bontották fel az elmúlt évek során a hitelszerződést. A Tokyo megálló egyébként Bukarest egyik legnagyobb bevásárlóközpontja alatt kap helyet. Az M6-os vonalon Brüsszel nevű megálló is lesz, miután az első szakasz megépítését az EU vissza nem térítendő pénzösszeggel finanszírozza. Az új metróvonal építési költsége várhatóan minimum 1,5-2 milliárd euró lesz.

A reptéri metróvonal tervét számtalan támadás érte: a legtöbben azt kifogásolták, hogy mi szükség rá, hiszen az Északi Pályaudvart már összeköti egy külön vasútvonal a Bukarest-Otopeni repülőtérrel. Más kérdés, hogy a vasútvonal elsősorban a vidékről érkezőknek könnyítés, hisz az állomástól 20 perc a reptér, a metró pedig a fővárosiaknak, valamint a Bukarestbe érkező turisták számára lesz hasznos újítás.

Kapcsolódó cikkek