Bulgária nem csak tengerpart

Forrás: turizmus.com

 2019. június 19. 12:03

Június 7-15. között 40 partner számára szervezett bulgáriai tanulmányutat a Robinson Tours. A mottó ezúttal az volt, hogy „Bulgária nem csak tengerpart".

Ennek megfelelően a tengerparton kívül számos bolgár programmal és néhány UNESCO világörökségi listáján szereplő látnivalóval is megismerkedhettek a partnerirodák munkatársai.

A bolgár tengerpart feltérképezését északon kezdték és Aranyhomok, Obzor, Szveti Vlasz, Elenite, Neszebár, Pomorie és Szozopol üdülőterületek szállásait ismerhették meg az apartmanházaktól az ötcsillagos szállodakomplexumokig.

40 partner számára szervezett bulgáriai tanulmányutat a Robinson Tours

Fotó: Robinson Tours

A szállodák meglátogatásán kívül alkalmuk volt megtekinteni néhány bolgár természeti és történelmi látnivalóival is. Szófia és Várna belvárosa mellett Plovdiv óvárosába is ellátogattak, amely ma a UNESCO világörökség része. A csoport felkereste Sument is, ahol Kossuth Lajos töltötte száműzetését egykor.

Szozopol és Neszebár óvárosában vezetett túrán vettek részt, utóbbi szintén UNESCO világörökség. Szerepelt a programban offroad kirándulás a Balkán-hegységben, és egy hagyományos bolgár est is.

A bolgár tengerpart az apartmanházaktól az ötcsillagos szállodakomplexumokig kínál szálláshelyeket

Fotó: Robinson Tours

A Robinson Tours 2001 óta szervez utazásokat Bulgáriába, a buszos utazásokhoz az ország több mint 30 pontján kínál felszállási helyet. Repülővel 2019-ben heti 3 chartert üzemeltetnek, kettőt Budapestről egyet pedig Debrecenből június közepétől szeptember elejéig.

(X)