Burma, Montenegró és Japán lehet 2017 sláger úti céljai

Forrás: turizmus.com

 2017. január 03. 11:19

Legalábbis az Expressen svéd napilap turisztikai rovata szerint ezek az országok keltik fel leginkább a svéd turisták érdeklődését idén. A jelszó: mindig új úti célokat kell keresni. A svédek sokat utaznak és nem könnyű állandóan friss élményeket kínálni számukra.

Manapság a terrorizmus miatt felértékelődik a biztonság. Olyan országok, célpontok válhatnak hirtelen népszerűvé, amelyeknek eddig nem fedezték fel attrakcióit, vagy valami miatt nem kerültek látótérbe. A biztonság miatt még olykor a kényelemről is lemondanak a világutazók, és egzotikumnak tudják be mindazt, amitől eddig ódzkodtak.

Burma (Mianmar) titkos aduász volt sokáig, de akik India furcsaságaitól, európai szemmel nézve aggasztó jelenségeitől megrettentek, azok talán jobban „elviselik" Burma máshogy izgató szépségét.

Montenegró

Montenegró

 

Montenegróról legfeljebb az iskolában tanultak valamelyest a svéd diákok, de nem voltak tisztában specialitásaival, mediterrán látnivalóival, elbűvölő tengerpartjával.

Japán eddig is a látótérben volt, de sok svéd szerint a jókora távolság nem állt arányban azokkal a kényelmetlenségekkel, amelyek esetleg ellensúlyoznák a szűk szállodai szobákat. Ugyanakkor Japán mindig reagálásra késztet: vagy elbűvöl és rabja maradsz, vagy soha többet be se teszed a lábad a szigetországba.

Törökország, Egyiptom és Tunézia manapság szinte teljesen kiesett a kedvelt turisztikai látnivalók köréből, az európai nagyvárosok közül sokan inkább a kelet-közép-európaiakat fedezik fel. Görögország „unalmas", hiszen minden skandináv már kisgyermekként ellátogat oda a szüleivel.  Igaz, mindig van még egy ismeretlen sziget, és mindig felnő egy újabb korosztály. A másik két mediterrán birodalom, Spanyolország és Olaszország viszont változatlanul sok svéd turistára számíthat.