Cardiffban nyit új bázist a Wizz Air brit leányvállalata

Forrás: turizmus.com

 2020. december 03. 14:15

A diszkont-légitársaság egy Airbus A321 típusú repülőgépet állít szolgálatba Cardiffban, és jövőre kilenc új útvonallal bővíti hálózatát.

A Wizz Air UK bejelentette, hogy új bázist nyit Cardiff repülőterén, amely immár a negyedik lesz az országban London Luton és Gatwick, valamint Doncaster Sheffield mellett.

Az új bázis jövő március végétől egész évben kínál majd járatokat olyan napsütéses úti célokra, mint Alicante, Faro, Lárnaka és Tenerife. Emellett szezonális útvonalakon nyáron Korfu, Iráklio és Palma de Mallorca, télen Lanzarote és Sharm El Sheikh irányába repül.

A diszkont-légitársaság közleménye szerint a beruházás több mint 40 közvetlen és több mint 250 közvetett munkahelyet teremt. Wales összekapcsolása kilenc népszerű üdülési célponttal pedig komoly lendületet ad a helyi gazdaságnak azáltal, hogy a Cardiff Airport éves forgalmát több mint 350 ezer utassal növeli.

A Wizz Air UK bázisnyitása 350 ezer utassal növelheti a a Cardiff Airport éves forgalmát

Fotó: Wizz Air

Ez a bejelentés a légitársaság közelmúltbeli terjeszkedési stratégiájának folytatását jelzi. A Wizz Air UK októberben új bázisokat nyitott a London Gatwick és a Doncaster Sheffield repülőtéren, júliusban pedig újabb géppel bővítette a London lutoni bázist, amellyel flottája 14 repülőgépre nőtt. A Cardiff repülőtérről induló, most bejelentett új útvonalak elindításával a diszkontfuvarozó 11 brit repülőtérről immár 132 útvonalat üzemeltet.