Cebu és Chiang Mai a China Airlines új célállomásai

Forrás: turizmus.com

 2020. január 15. 14:50

Két új várossal bővíti délkelet-ázsiai útvonalhálózatát a tajvani China Airlines, amely ezekkel már összesen 16 délkelet-ázsiai célállomásra repül.

Június 23-tól indul a légitársaság  – Bangkok után –második thaiföldi járata Chiang Mai-ba, a királyság második legnagyobb városába.

 

Chiang Mai heti négyszer

A Tajpej (Taoyuan) és Chiang Mai között közlekedő járatot heti 4 alkalommal teljesítik Boeing 738 típusú gépekkel, amelyek 158 személyes konfigurációban üzemelnek. A járatok keddi, szerdai, pénteki és szombati napokon repülnek. Tajpejből reggel 7.30-kor indulnak és helyi idő szerint 10.20-kor érkeznek Chiang Mai-ba.

Turistákra váró tuk-tuk-ok Chiang Mai városában

Fotó: Unsplash / Chris Arthur-Collins

A Bangkoktól egy órányi repülőútra fekvő, 160 ezer lakosú város az ország egyik fontos turistaközpontja és nagyon gazdag történelmi múlttal rendelkezik. Itt készülnek a tuk-tuk riksák, valamint jelentős fa- és textiliparral büszkélkedhetnek. Gyümölcstermesztésük kimagasló, az egész országot ellátják.

A régió klímája egész évben egyenletesen meleg, a nappali hőmérséklet 30-35 C-fok között mozog. Innen érhetők el a legegyszerűbben a híres jao, kren és hmong törzsek által lakott települések is.

 

Cebu hetente hatszor

Március 29-től hetenként hatszor repül a China Airlines Cebuba, a Fülöp-szigetek egyik legnépszerűbb üdülőhelyére. A járatok kedd kivételével közlekednek Tajpej és Cebu között.

Cebu a Fülöp-szigetek második legnagyobb városa, amelyet „Queeen City of South2"-nek is neveznek. A várost 166 sziget veszi körül, melyek  rendkívül gazdag tengeri élővilággal büszkélkedhetnek. 2019-be a Condé Nast Traveler magazin az Ázsia 2. legjobb búvárhelye kitüntetést adományozta Cebunak.

A fülöp-szigeteki turizmus pozitív kilátásainak köszönhetően a China Airlines eddig is heti 14 járatot üzemeltetett Tajpej és Manila, illetve négyet Kaoshiung és Manila között. 2015 óta a Philippine Airlinesszal codeshare-ben üzemelnek a járatok.

Diószegi Ilona, a China Airlines GSA-je elmondta, a légitársaság népszerű a magyar egyéni utazók körében, akik Tajvanba vagy Ázsiába repülnek, és egyre több csoportos utat is szerveznek, mivel kedvezőek a foglalási feltételek és a Budapestről, illetve Bécsből kiinduló árak. A legkedveltebb célállomások Bali, Ausztrália, Új-Zéland, Guam, Japán és Vietnam. Sok a kombinációs lehetőség, így az utasok egy jeggyel több országba is eljuthatnak és megállhatnak Tajpejben is, ahova a magyar állampolgárok turistaként vízummentesen utazhatnak.