Célegyenesben a koncepció Budapest turistabusz közlekedéséről

Forrás: turizmus.com

 2015. március 17. 20:34

Március 17-én ismét összeült a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal új munkacsoportja, amely a budapesti turizmus közlekedési anomáliáit hivatott feloldani. Az ülésen megvitatták a NiT Hungary által összeállított koncepció első munkaanyagát.

Az ülésen részletesen végigmentek a jelenlevők a turistabuszok által leginkább használt útvonalak az egyes állomásain, kifejtve, hol milyen problémákkal, nehézségekkel szembesülnek munkájuk során.

Az észrevételeket az ülésen és a következő napokban összesítik, és szeretnék ezzel kiegészíteni, módosítani  a Budapesti Közlekedési Központ nemrég elkészített közlekedési koncepcióját. Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője további lobbitevékenységet tart szükségesnek, mely nyomán a politika és a döntéshozók is megértik, hogy itt nem csupán egy szakma vállalkozóinak saját igényeiről van szó, hanem olyan közös érdekekről, amely a turizmus által generált bevételek révén az egész városra hatnak.

A munkacsoport a tervek szerint március 31-én ül össze újra, s miután összeáll a végleges anyag, szeretnének minden érintett felet tárgyalóasztalhoz ültetni.