Célegyenesben a MUISZ által kezdeményezett felelősségbiztosítási termék

Forrás: turizmus.com

 2017. április 20. 19:08

Mint ismert, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége egyedülálló felelősségbiztosítási terméket dolgozott ki a Willbot & Kopking's Hungary Zrt. biztosítási alkusz és a Colonnade Insurance S.A Biztosítóval közösen.

Eddig közel 20 iroda jelezte biztos szerződéskötési szándékát és nagyon sok a komoly érdeklődő.

A teljesség igénye nélkül a biztosan jelentkezők között van: Budavár Tours, Challenge Hungary Kft, CRB-Cityrama Kft, Grand Tours 2000 Kft, Last Call Travel Kft,Robinson Tours Kft, OTP Travel Kft,  Sun &Fun Holidays Kft,  Tour East Tour Kft ,  Violin Travel Kft, V.I.P.Travel Kft, Weco-Travel Kft , 1000 Út Utazási Iroda.

A 20%-os MUISZ kedvezmény érvényesítéséhez 40 iroda együttes jelentkezése szükséges, de további 38 iroda már a szerződéskötés megkötése előtt áll csupán pár kérdésre várnak még választ a biztosítótól az irodák.

Ez a típusú biztosítás utazásszervezők és közvetítők, be- és kiutaztatással foglalkozó irodák, rendezvényszervezők számára is nélkülözhetetlen a 281-es sz. Kormányrendelet, illetve az elmúlt évek szomorú és akár csőddel is végződő negatív tapasztalatai alapján. Eszerint ugyanis teljes körűen az utazásszervező felel a hibás teljesítésből fakadó károkért, ráadásul a közreműködői, alvállalkozói teljesítéséért is, ami beláthatatlan és előre nem kiszámítható következményekkel is járhat.

Az USA-ra és Kanadára vonatkozó felelősségbiztosítással kapcsolatos információkat pontosításra kerültek.  Az USA-ban és Kanadában érvényesített kárigényekre nem vonatkozik a fedezet, de az USA-ban és Kanadában bekövetkezett kár kapcsán, Magyarországon érvényesített kárigényre igen. Így nincsenek teljesen kizárva az USA-ban és Kanadában történő káresemények, csupán az érvényesítési igényre vonatkozik elsősorban a kizárás és korlátozás.(Ne az USA-ban vagy a kanadai bíróságon kerüljön benyújtásra a kárigény.)

A kombinált felelősségbiztosítási limit, a szakmai felelősségbiztosítások mellett, tartalmaz még munkáltatói, és bérlői felelősségbiztosítási fedezeteket is.

További információk a következő elérhetőségeken: Török László Biztosítási Alkusz – kárszakértő (Mobil: 70-546-3616, E-mail: torok.laszlo@wkh.hu)