Charterjárat indul a bolgár tengerpartra Budapestről

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2022. június 02. 14:46

A menetrend szerinti kapcsolatok mellett az idén újra lesz charterlánc a bolgár tengerpartra. A Neptun Tours első járata június 19-én indul Burgaszba.

A Bulgáriában bejegyzett, hazánkban határon átnyúló szolgáltatást nyújtó utazásszervező utasai a Bulgaria Air repülőgépével juthatnak el a tengerpartra június 19. és szeptember 11. között. A járat hetente egyszer, vasárnaponként közlekedik – közölte lapunkkal Jakócs Áron, az iroda ügyvezetője.

A Neptun Tours most első ízben indít charterjáratot Magyarországról. A gépen nincsenek albérlői, viszont 2-300 viszonteladó iroda tölti a kapacitásokat – tudtuk meg.

A Bulgaria Air gépén repülhetnek az utasok a bolgár tengerpartra

Fotó: Neptun Tours

Albenától Szozopolig bármilyen szállástípus elérhető a charterlánc utasai, illetve az egyénileg érkezők számára a háromcsillagos apartmantól az ötcsillagos szállodákig. A szállodák többsége továbbra is all inclusive ellátást kínál, és vannak olyan dátumok, illetve szobatípusok – főleg családi szobák –, amelyek már elfogytak, hívta fel a figyelmet Jakócs Áron.

A helyszínen biztosított a magyar nyelvű telepített idegenvezető, így a fakultatív kirándulások is elérhetők a magyarok számára. Az iroda augusztusban négy időpontban buszt is indít a bolgár tengerpartra.

A szakember kiemelte, hogy Bulgáriába személyi igazolvánnyal is be lehet utazni mindenféle korlátozás nélkül: se oltás, se teszt nem szükséges, a mindennapi élet is visszatért a 2019 előtti kerékvágásba.

Jakócs Áron kérdésünkre elmondta, hogy összesen 2-3000 utasra számít az idén Bulgáriába.