Charterjárat indul Montenegróba Budapestről

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2024. január 11. 16:32

Júniustól charterjárat indul Montenegróba Budapestről. Az Air Montenegro járatai szombatonként közlekednek Ferihegyről Podgoricába, gépgazda a Robinson Tours.

A bulgáriai bejegyzésű, határon átnyúló szolgáltatást nyújtó utazásszervező ügyvezetője, Jakócs Áron lapunkat arról tájékoztatta, hogy az első járat június 15-án indul Budapestről és a tervek szerint szeptember 7-éig közlekedik heti egy alkalommal, szombatonként. A járat 16.45-kor indul a montenegrói fővárosból, majd 18.50-kor repül vissza Budapestről.

Prcanj városa a Kotori-öbölben

Fotó: 123rf.com

A podgoricai repülőtértől alig egy órás buszozással érhetőek el a tengerparti szállodák, a transzfer árát a csomagárak tartalmazzák.

A szálláskínálat gerincét 3- és négycsillagos szállodák és apartmanok alkotják Canj, Rafailovici, Petrovac, Becici és Budva településeken. Ellátást tekintve az önellátástól az akvaparkos all inclusive szolgáltatásig terjed a kínálat.

A Robinson Tours magyar idegenvezetőt telepít a helyszínre, az utasok számos fakultatív program közül válogathatnak a helyszínen.

Ez lesz az első alkalom, hogy charterjárat indul Budapestről Montenegróba, bár korábban is volt és most is van közvetlen légi összeköttetés a két ország között. A Wizz Air jelenleg is üzemeltet menetrendszerinti járatot Podgoricába Budapestről, a Base Air légitársaság pedig 30 férőhelyes kisgéppel charterként közlekedett korábban éveken át a Győr-Tivat útvonalon.