Három tucat charterjárat indul a tengerpartokra nyáron Magyarországról

Szerző: Wagner Zsuzsa

Forrás: turizmus.com

 2021. június 16. 16:41

A néhány héttel ezelőttiekhez képest egy, két vagy több héttel későbbre tolt dátumok, törölt és összevont járatok, néhány törölt lánc és dátum helyett menetrendszerinti járatokon megemelt kapacitás – ezek jellemzik a hazai charterképet június közepén.

Május közepén már közreadtunk a Turizmus.com Magazinban egy chartertáblázatot az idei nyár többé-kevésbé véglegesnek remélt adataival, a kedvezőtlen körülmények azonban nem tették lehetővé azt a magabiztos szezonkezdést, amiben annyira bíztak a hazai charterpiac szereplői. Ezért most közreadunk egy módosított táblázatot, ebben a májusi 50 helyett már csak 36 járat szerepel.

A korábbi tervekhez képest ugyan szűkült a kínálat, de így is három tucat charterjárat közül választhatnak a tengerpartra vágyók

Fotó: 123rf.com

A chartertáblázat a Magyarországról induló charterjáratokon helyekkel rendelkező utazásszervezők által 2021. június 15-ig megadott adatokat tartalmazza. Az adatok tájékoztató jellegűek. A megadott időszakok a gépgazdák által igénybe vett időtartamra (első indulás és utolsó hazaérkezés) vonatkoznak.

A Magyarországról indítani tervezett charterjáratok 2021-es nyári menetrendje. A nagyításhoz kattintson a képre!

Fotó: Turizmus.com-gyűjtés

Menetrend szerinti járatok a nyaralóhelyekre

A chartergépeken hellyel rendelkező utazásszervezők számos menetrend szerinti járaton is (vagy helyette) lefoglaltak heti kapacitást az alábbiak szerint.

A Sun & Fun Holidays júniustól szeptemberig fenn van a Wizz Air két larnacai, két bulgáriai, két krétai, egy rodoszi és egy zakynthosi járatán.

Az IBUSZ június utolsó és szeptember második hétvégéje között a Wizz Air egy-egy chaniai és mallorcai járatán foglalt le helyeket.

Az Anubis Travel már március óta rendelkezik jelentős kapacitással az Egypt Air hurghadai járatain.

Az Orex Travel a törölt szerdai chartere helyett a SunExpress heti három járatán vásárolt jelentős kapacitást, és új kapacitásokat is keresett június közepén.

Az Apollon Travel, a Personal Tours és a Blue Sky Travel szintén lekötött kapacitásokat a Wizz Air chaniai járatain. A Personal Tours a Wizz Air szerdai rodoszi járatán is rendelkezik lekötött helyekkel.

A TUI a törölt antalyai chartere helyett a már korábban is foglalható heti két SunExpress-járaton emelt kapacitást.