CheckMyTrip: több, mint egy repülőjegy-ellenőrző alkalmazás

Forrás: turizmus.com

 2019. június 04. 15:16

A CheckMyTrip minden utazó számára okos segédeszköznek és készséges útitársnak bizonyulhat, ráadásul ezek a szolgáltatások függetlenek a repülőjegy foglalási csatornájától is.

Ki gondolná, hogy az átlagos okostelefon felhasználó évente körülbelül 43 napot tölt el mobilalkalmazásokban böngészve?

A mobilalkalmazások használatának elemzésére szakosodott App Annie 2018-as adatokat feldolgozó kimutatása azt is elárulja, hogy a telefonjainkon, különböző apró ikonokként megjelenő programok letöltéseinek száma 194 milliárd volt!

Ez olyan, mintha a világon minden egyes ember 25 alkalmazást töltött volna le.

Ilyen tetemes mennyiségű idő eltöltése esetén nem csoda, ha az utazásokhoz szükséges információkhoz is gyorsan és egyszerűen szeretnének az emberek hozzáférni.

 

Az egyik ilyen népszerű, ingyenesen letölthető app a CheckMyTrip, amelynek használata elsősorban a repülőjegy foglalások megtekintése, ellenőrzése kapcsán terjedt el, de több olyan funkció is érintésnyi távolságra található, amelyekkel egyszerűen jobbá tehetjük az utazási élményt.

Nagy mértékben növelheti a biztonságérzetet és a külföldi tartózkodás komfortosságát az alábbi három lehetőség:

  • taxi/transzfer rendelés,
  • parkolóhely foglalása
  • helyi turisztikai szolgáltatások előre történő intézése.

 

A fenti három tartalommal a kezünkben a CheckMyTrip minden utazó számára okos segédeszköznek és készséges útitársnak bizonyulhat, ráadásul ezek a szolgáltatások függetlenek a repülőjegy foglalási csatornájától is.

 

De mi a helyzet a repülőjeggyel?

Ha Amadeus rendszerben készült a foglalás, akkor a repülésre, szállodára vonatkozó információk megjelenítése könnyed és természetes. Más típusú foglalások esetén pedig elég a foglalás részleteit elküldeni egy e-mail címre, amelyből a CheckMyTrip importálja az adatokat, amit bármikor előhívhatunk az utazás során, akár internet kapcsolat nélkül is.

„Az Ön járatának indulási ideje megváltozott. Az új időpont: 12:45"

Az egyik legszerethetőbb funkció közé tartozik az a push-üzenetek általi gondoskodás, amely például figyelmeztet egy járatkésésről, vagy a beszállókapu megváltozásáról.

A CheckMyTrip több csatornán keresztül is felhívja a figyelmet a változásra:

 

az alkalmazáson belül a foglalás részleteit ellenőrizve,

push-értesítés formájában,

illetve e-mail üzenetben.

Az Amadeus folyamatos frissítésekkel teszi lehetővé, hogy a CheckMyTrip alkalmazás felhasználói folyamatosan új funkciókat és tartalmakat érjenek el. A legfrissebb verziók ingyenesen letölthetők.