China Airlines: előnyök és újdonságok

Forrás: turizmus.com

 2014. november 06. 14:28

Autentikus környezetben, az Adrássy úti Aranymúzeumban tartott reggelivel egybekötött szakmai bemutatót a China Airlines. Az eseményen 30 utazási iroda vett részt és ismerte meg a légitársaság újdonságait.

A China Airlines október 1-jétől vezette be új árait, melyek ugyanolyan kedvezőek mint az eddigi árak és még  kedvezőbbek a feltételek különös tekintettel Ausztrália, Új- Zéland, a Fülöp szigetek és Bali irányába.

Szintén újdonság és a piacon egyedülálló, hogy október 1-jétől minden utas 30 kg poggyászt adhat fel ingyenesen turista osztályon, 40 kg-ot business osztályon. Vannak ezen kívül kedvezményezett desztinációk, ahova a turista osztály utasai is 40 kg-ot vihetnek magukkal. Ezek: Sydney, Brisbane, Auckland, Christchurch, Saigon, Hanoi és  Manila.

Újdonság, hogy a China Airlines az Új-Zélandi főszezonban heti három járatot indít a szigetország déli központjába Christchurchbe a napi aucklandi járaton kívül. Az Airbus 330-as december 2. és március 1. között közlekedik az Aucklandi árral azonos áron. Így a magyar utazók már két Új-Zélandi városba is repülhetnek két átszállással, rendkívül kedvezményes áron és feltételek mellett. Ezen kívül vásárolhatók add-onok is különböző ausztrál desztinációkra, ezek: Adelaide. Canberra, Darwin, Melbourne, Cairns, Perth és hasonlóan Új-zélandi belföldi célpontokra.

A légitársaság minden Budapestről induló jegye egy éves érvényességű, ingyenes korlátlan visszaúti  dátummódosítási lehetőséggel.

Októbertől a flotta 3 Boeing 777-300ER típusú géppel egészül ki, melyek  először  rövidtávú, majd hosszú távú útvonalakon repülnek majd, mint pl. a Tajpej-New York non-stop járat. 2015-ben további  5, majd 2016-ban 2 gép kezdi meg a üzemelését.

Az új gépek turista osztályán bevezetik a hosszútávon utazók kényelmét szolgáló un. Skycouch üléseket, amely 3 ülés összenyitásából kialakított kettős ülés.

A China Airlines 77 gépből álló flottája 29 ország 113 városába repül, köztük az összes jelentős kelet-ázsiai desztinációra: Tajvan, Thaiföld, Indonézia (Bali, Jakarta és Surabaya) Vietnam Hanoi, Saigon), Malajzia, Fülöp-szigetek, Kambodzsa, Mianmar, Szingapúr, Dél-Korea (Szöul, Pusan), Kína 27, Japán 9 városába, ezen kívül Ausztrália, Új-Zéland, Guam, Koror és Hawaii szerepel a célállomások között.

Ifjúsági jeggyel utazhatnak a  26 év alatti fiatalok, vagy a nemzetközi diákigazolvánnyal  (ISIC) rendelkező utasok.

Budapestről 4 európai átszállási ponton keresztül érhető el a China Airlines Tajpejbe tartó járata, majd innen továbbutazva juthatunk el az ázsiai célállomásra. A négy átszállási pont: Bécs-heti 2-3 járat (szezontól függően), Frankfurt-heti 5 járat, Amsterdam-napi járat és Róma-heti két járat. Az átszállási pontig az Austrian Airlines, a Lufthansa, a KLM és az Alitalia  fedélzetén lehet eljutni.

Fontos kiinduló pont lehet még Bécs, ahonnan mindössze egy átszállással juthatunk el a kiválasztott ázsiai célállomásra. Bécs repülőtere a nyugati országrészből kézenfekvő alternatíva. Budapestről  2 óra 40 perc alatt juthatunk el a Vienna Airportra, ahol az utasok kényelmesen tölthetik el a várakozási időt- 25 étterem és bár, 90 üzlet (bank, posta, könyvesbolt) várja a tranzit utasokat. Akik személygépkocsival érkeznek Bécsbe, kedvezményes áron parkolhatnak a repülőtéren.

A China Airlines árai jelenleg a legkedvezőbbek a magyar piacon Ausztráliába (Brisbane és Sydney) Új-Zélandra (Auckland és Christchurch) Balira, Vietnamba és a Fülöp-szigetekre. Nagyszerű kombinációs lehetőséget kínál akár 4 ország érintésével, például Tajvan, Ausztrália, Új-Zéland és Thaiföld, igen kedvező áron.

Külön szakaszjegyeket is ajánl a légitársaság Tajpejből kiindulva számos ázsiai desztinációra, mely bármilyen nemzetközi jegyhez megvásárolható: például egy Tajpej- Hongkong szakasz csak 28.000 HUF.

Amennyiben a China Airlines nem tud azonnali csatlakozási lehetőséget biztosítani, a legtöbb esetben ingyenes transzferszállás vehető igénybe Tajpejben. Hosszú a várakozási idő esetén a légitársaság napi kétszeri ingyenes városnézést kínál az utasoknak.

A China Airlines számára nagyon fontosak az üzleti utazók is, számukra igen kedvező business jegyeket kínálnak jelenleg a magyar piacon egyedülálló kombinációval Budapest-Frankfurt ill. Amszterdam szakaszon turista osztályon, míg a China Airlines fedélzetén business osztályon, így a szokásos magas business ár helyett egy annál kedvezőbb árú jegyet kínálnak. Például Új-Zélandra már 885.000Ft-ért lehet eljutni a China Airlines business osztályán.

A China Airlines a Sky Team légitársasági szövetség tagja, így a légitársaság járatain történő utazás után járó törzs utas pontok bármelyik Sky Team légitársaság rendszerében jóvá irhatók.  A China Airlines saját, Sky Teammel közös törzs utas programja a Dynasty Flyer, amely számos előnyt nyújt az utasoknak. Azon cégek amelyek rendszeresen használják a China Airlines járatait a légitársaság egy külön Corporate pont gyűjtő programot kínál, amely független az egyéni törzs utas programtól és a cégeknek komoly előnyöket nyújt a leutazott kilométerek függvényében.

Magyar állampolgárok turistaként 3 hónapos kint tartózkodás estén vízum nélkül utazhatnak Tajvanra.

A China Airlines magyarországi vezérképviselete az AVIATION  GSA Co.