Ciprusi borok és a Neckermann

Forrás: turizmus.com

 2018. május 16. 09:12

Ciprusi borokkal és a sziget turisztikai kínálatával ismerkedhettek meg a Neckermann hálózatának munkatársai egy vacsorán.

Az Urban Betyár étteremben fogásokkal párosítva háromféle ciprusi bort, előtte pedig egy törkölypálinkát kóstolhattak a meghívottak. A vacsora során Ács Viktória, a budapesti ciprusi nagykövetség turizmusért is felelős munkatárs elmondta, hogy tavaly rekordszámú, 3,4 millió turista kereste fel a szigetet, a magyarok száma 15 ezer volt.

Idén az év első három hónapjában 130%-kal bővült Ciprus turistaforgalma. A magyar piacról is jelentős további bővülés várható, mivel a WizzAir heti öt járata mellett a Ryanair beindította heti háromszor járatát Paphosba. Ács Viktória kiemelte, hogy jövőre a WizzAir Debrecenből tervez járatnyitást. Az idei évben 3,7 millió turistára számítanak a szigetországban.

Elhangzott az is, hogy immár 15 éves a Neckermann és Ciprus kapcsolata. A klasszikus csomagtúrák mellett a tour-operátor számtalan lehetőséget kínál az egyéni utazók számára a dinamikus csomagolás révén – hívta fel a munkatársak figyelmét az iroda yield és marketingmenedzsere, Kerényi Botond.

Mint megtudtuk, akkora az érdeklődés a ciprusi üdülések iránt, hogy a Neckermann által előzetesen garanciában lefoglalt 1000 hely két héten belül elfogy.

Orodán György sommelier mutatta be a ciprusi italokat. Aperitifként Zivanija nevű, 45 fokos törkölypálinkát kóstolhattunk, majd egy „kőízű” Xinisteri fehérbor, illetve egy Mavro vörösbor következett. A ciprusi italsort Commandaria desszertborral zárult. A ciprusi borok jellemzője a viszonylag magas alkohol- és alacsony savtartalom, ami a meleg, száraz időjárás következménye.

Tipikus ciprusi szőlő

Fotó: Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal