Codeshare megállapodás az Emirates és a Bangkok Airways között

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 05. 15:32

Az Emirates bejelentette, hogy codeshare megállapodást kötött a thaiföldi székhelyű, regionális útvonalakon közlekedő Bangkok Airways-zel. Az egyezménynek köszönhetően a Bangkok Airways és az Emirates utasai számára új célállomások nyílnak Európából, valamint az ausztrálázsiai és délkelet-ázsiai rég

Az Emirates az egyezménynek megfelelően csatlakozik a Bangkok Airways 19 jelenlegi délkelet-ázsiai útvonalához, amellyel összesen 14 új úti céllal bővül az Emirates globális útvonalhálózata. A dubaji székhelyű légitársaság utasai ennek köszönhetően még egyszerűbben juthatnak el az olyan népszerű nyaralóhelyekre, mint a thaiföldi Ko Samui-sziget, a kambodzsai Sziemreap, vagy Mianmar nagyobb városai. A Bangkok Suvranabhumi-ra, Phuket-re, Kuala Lumpurba és Szingapúrba utazók is élvezhetik a Bangkok Aiways-zel kötött megállapodás előnyeit, és az Emirates utasai számára mindössze egy Hong Kong-i, Kuala Lumpur-i, szingapúri vagy Phuket-i átszállással elérhetővé válik Ko Samui-t.

 

A Bangkok Airways és az Emirates járatai nagyszerű összeköttetést kínálnak Dubajból és számos más célállomásról, beleértve az európai légikikötőket is, valamint több közvetlen útvonalat is biztosítanak az új-zélandi és ausztrál utasok számára.

Az Emirates jelenleg is hat járatot üzemeltet Bangkokba, de decembertől a napi hat járatból négy esetében a legnagyobb gépünk, az A380-as szállítja majd az utasokat. A megállapodás keretében még több kapcsolatot teremtünk a régióval. A Bangkok Airways-zel több embert tudunk eljuttatni több célállomásra, és új délkelet-ázsiai úti célokat teszünk elérhetővé az utazók számára. Ebben a régióban több olyan a világörökségi helyszín található, amelyek a világ legcsodálatosabb látnivalói közé tartoznak. Ilyen például a Svedagon Palota vagy Angkor Wat, amelyek most még egyszerűbben elérhetővé válnak az Emirates-szel utazók számára. Ez egy nagyon fontos együttműködés számunkra, hiszen folytatjuk az Emirates utasok számára elérhető útvonalak bővítését" – mondta el Thierry Antinori, az Emirates kereskedelmi igazgatója és alelnöke.

 

Peter Wiesner, a Bangkok Airways útvonalhálózatért felelős alelnöke hozzátette: „Az új codeshare egyezmény egy újabb fontos mérföldkő és egy izgalmas előrelépés a Bangkok Airways folyamatos növekedése szempontjából.

A Bangkok Airways jelenleg 31 útvonalat üzemeltet 24 ázsiai repülőtérre. Az Emirates utasok a Bangkok Airways járatainak fedélzetén is élvezhetik az Emirates nyújtotta nagyvonalú poggyász-szabályozást, és már a legelső check-in során megkapják az út folytatásához szükséges összes beszállókártyát.

Az Emirates-nek jelenleg világszerte 15 partnerrel van érvényben codeshare megállapodása. A Bangkok Airways-zel kötött partneri egyezménynek köszönhetően immár 104 úti célt kínál az ázsiai csendes-óceáni térségbe, beleértve a Qantas-szal és a Jetstar-ral közösen működtetett útvonalakat.