Codeshare megállapodást kötött a flydubai és az Emirates

Forrás: AIRportal.hu

 2017. július 19. 08:31

Megállapodott a jövőbeni közös üzemeltetésről a flydubai és az Emirates légitársaság: optimalizálták az útvonalat, és összehangolták a menetrendet.

Az Emirates honlapján publikált közlemény szerint a codeshare megállapodás csak az alapját adja a megállapodásnak, a hálózatot is összefésülték, valamint összehangolták a járatok indulását is, hogy a lehető legjobb legyen a csatlakozás. Ezzel az Emirates utasai számára teljes mértékben megnyílt a flydubai hálózata és viszont, vagyis kvázi ráhordó légicéget csináltak a flydubaiból – írja az AIRportal.hu.

A két légitársaság a Dubai International Airporton közös terminálból szolgálja majd ki az utasokat, s az üzemelést irányító rendszereket is összehangolják. Az összedolgozás csak operatív szinten valósul meg, a társaságok irányítása továbbra is külön-külön zajlik.

A tervek szerint 2022-re a kombinált célállomások száma 240-re bővül

Fotó: emirates

Az Emirates jelenleg 259 gépes flottával rendelkezik, amelyekkel 157 célállomásra közlekedik, míg a flydubai 58 darabos 737-flottájával 95 célállomást szolgál ki. A tervek szerint 2022-re a kombinált célállomások száma 240-re, a flotta 380 darabosra bővül.

Tim Clark, az Emirates vezérigazgatója pár hete a Financial Timesnak nyilatkozva beszélt arról, hogy át kell alakítani a társaság üzleti tervét, mert egy éven belül eltűnt a nyereség 80 százaléka. Ez részben az azóta megszüntetett amerikai laptop tilalom miatt alakult így, 13 gépet kellett kivonnia a társaságnak a piacról a forgalom csökkenése miatt, és ezek más járatokon való felhasználása nehézkesen halad.