Como, a világsztárokon és a villákon túl

Forrás: turizmus.com

 2015. július 26. 18:14

Como nemcsak a milliomosoké – ez is lehetne a jelszava annak a turisztikai stratégiának, amelyet az olasz város menedzsmentje folytat.

Bár az utóbbi időben a település George Clooney amerikai filmsztár révén vált világhírűvé, a helyiek nem szeretnék, ha csak a hasonló hírességek és a Villa d'Este luxushotel árait megfizethető dúsgazdagok látogatnának ide.

Ezért a turisztikai szakemberek marketingjükben erősen hangsúlyozzák a környék túraútvonalait, történelmi emlékeit, menedékházait, a helyi termékekből összeállított és megfizethető menüket.

 

Clooney kétségkívül jót tett a várossal, hiszen olyanok is ellátogattak ide, akiket nem vonzott volna önmagában a pompás víztükör és a hirtelen magasodó hegyek látványa, mégis, úgy érzik, a hely igazi szelleme nem ilyen.

Amint a Vagabond című svéd turisztikai magazinban olvasható, a hírességeknek jóváírható, hogy ráirányították a figyelmet Lombardia egyik legfestőibb részére, az itt kedvelt, a hegyoldalakon termett vadoreganóval ízesített pastákra, a régi villák és kertek között megtett sétákra, vagy éppen a selyemmúzeumra. Como volt régen a világ egyik legnagyobb selyemszövő központja, és a közismert divatmárkák ma is a comói kézműves selymet használják az exkluzív, egyedi öltözékek megvarrásához.