Bécsi adventi utazásokat indít a magyar magán vasúttársaság

Forrás: turizmus.com

 2023. október 24. 17:47

Bécsi adventi kirándulásokkal bővíti kínálatát a Continental Railway Solution Kft., decemberben több alkalommal indul útnak a Continental Classic Express Budapestről.

A 2014-ben alakult Continental Railway Solution (CRS) Magyarország első és máig egyetlen, személyszállítási engedéllyel is rendelkező, teljesen magánkézben lévő vasúttársasága. A társaság a cseh RegioJet hazai partnereként a menetrend szerinti személyszállításban is jelentős szereplő, de számos nemzetközi utazási irodával is együttműködik, amelyek számára exkluzív különvonatokat indít Közép- és Kelet-Európa vasútvonalaira.A decemberi szombatokon Budapest-Déli pályaudvar, Kelenföld, Győr, Wien Hauptbahnhof és Wien Westbahnhof útirányon közlekedő járatokkal a magyar utazási piacon kívánja megvetni a lábát a társaság. A Continental Classic Express szerelvényén négy kocsiosztályon mintegy 300 utas fér el kényelmesen, így az adventi szezonban összesen mintegy 1200 főt tudnak elutaztatni Bécsbe.

Decemberben szombatonként indulnak az adventi szerelvények Budapest és Bécs között

Fotó: Continental Railway Solution

A legkedvezőbb árú Pullman Tourist kocsikba 24 990 forintért lehet jegyet váltani.

Igazi különlegesség a vonatba sorozott, Salon z névre keresztelt szalonkocsi, amely korábban az osztrák kormányfő különcélú utazásaiért felelt. Ezt a kocsit teljesen személyre szabott menüsorokkal, privát személyzettel és exkluzív italcsomagokkal nyolcfős csoportok vehetik igénybe.

A vonatban étkező- és bárkocsi is közlekedik, előbbi korábban a Trans Europe Express része volt.

Bécsben egyénileg tölthetik el napjukat az utasok, de az érdeklődők számára díjmentes, a Schönbrunni kastélyhoz tartó, vezetett sétával készül a társaság.