Cook-szigetek: a Csendes-óceán titka

Forrás: turizmus.com

 2015. március 23. 17:29

A Cook Szigetek mutatkozott be egy családias ünnepség keretében a világ egyik egyedülálló múzeumában, a jelenleg 20. születésnapját ünneplő budapesti Zászlómúzeumban.

A csöppnyi, 15 szigetből álló országot, amely 2 millió négyzetkilométeres területen helyezkedik a Csendes-óceánban, és Új-Zéland társult tagállama, Sárdi Rezső, Új-Zéland tiszteletbeli konzulja mutatta be. „Cook Szigetek: A Csendes-óceán titka" című fotókiállításon a vendégek megismerkedhettek a szigetek mindennapjaival és csodálatos idegenforgalmi vonzerejét reprezentáló tájaival.

Nemecz Katalin táncművész eredeti Cook-szigetei táncokat mutatott be. A rendezvényen részt vettek a diplomáciai testületek képviselői, a Zászlómúzeum barátai és Józsefvárosban lakói.

Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak a Cook-szigetekre, amely könnyedén útba ejthető egy új-zélandi utazás alkalmával.

 

A képen balról jobbra : Sárdi Rezső, Új-Zéland tiszteletbeli konzulja; Balogh László, a Zászlómúzeum igazgatója és a gyűjtemény tulajdonosa, Nemecz Katalin, táncművész; Dr. Popper György, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége - Magyarországi Lovagjai" egyesület elnöke  és Zentai  Oszkár, a Budapest Józsefvárosi Önkormányzat, önkormányzati képviselője.