Corporate tanulmányút a Falkensteinernél

Forrás: turizmus.com

 2017. november 03. 12:28

A bécsi székhelyű Falkensteiner Hotels & Residences horvátországi szállodáiba szervezett tanulmányutat a Turizmus Kft. PR csapata. A két napos programon céges utaztatók, corporate partnerek és rendezvényszervezők ismerkedhettek meg a szállodalánc MICE szolgáltatásaival.

Amikor 1957-ben Maria és Josef Falkensteiner nyitott egy kis panziót a dél-tiroli Pustertal településen, még senki sem sejtette, hogy ez egy európai sikertörténet első lépése lesz. A kis családi hotelből valamivel több mint 50 év alatt sikeres hotelcsoport lett 6 országban (Ausztria, Olaszország, Horvátország, Szerbia, Szlovákia, Csehország) több mint 1700 alkalmazottal 28 hotelben.

A Falkensteiner tanulmányút résztvevői

 

Az idén áprilisban 60. születésnapját ünneplő szállodalánc eltökélt szándéka, hogy minél több MICE vendéget fogadjanak Magyarországról. Ennek érdekében az idei évben már egy üzleti reggelit is tartottak Budapesten, amelynek keretében magyarországi corporateknek és céges rendezvényszervezőknek mutatkoztak be a Turizmus PR szervezésében.

A Falkensteinernek határozott elképzelése van arról, milyen az ideális rendezvényszálloda: akár közvetlenül a tenger mellett vagy a hegyekben, a városközpontban vagy érintetlen természeti környezetben helyezkedik el, mindenhol tökéletes helyszínt biztosít tárgyalásokhoz, szemináriumokhoz, illetve incentív utakhoz. MICE szolgáltatásaikhoz külön szlogent is alkottak: kipihenten könnyebb célba érni!

Falkensteiner Hotel & Spa Iadera*****

 

A horvátországi tanulmányútra 14 magyar szakember kapott meghívást. A célpont ezúttal a Zadar és környéke volt. A Punta Skala üdülőhely egy csodálatos félszigeten található közvetlenül az Adriai-tenger  partján. Itt a Falkensteiner nem csak két első osztályú szállodával, hanem egy valóságos kis üdülőparadicsommal várja vendégeit: színvonalas éttermekkel, divatos üzletekkel, exkluzív apartmanokkal és modern sportlétesítményekkel, kristálytiszta vízzel és kellemes mediterrán klímával.

A tanulmányút programját a horvát kollégákkal együttműködve Jana Haladova, a Falkensteiner Hotels & Residences CEE régióért felelős értékesítési vezetője állította össze, aki végig is kísérte a csoportot a két nap során. A vendégek a szállodalánc 5 csillagos egységében a Falkensteiner Hotel & Spa Iadera***** elegáns szállodájában foglalhatták el szobáikat. Felix von Bodman, februárban kinevezett szállodaigazgató személyesen köszöntötte a magyar szakembereket. A mesés elhelyezkedésű tengerparti szállodakomplexum kiváló helyszíne lehet céges rendezvényeknek, konferenciáknak, invcentiv utaknak, de nyár folyamán előszeretettel fogadnak leisure vendégeket is. A szállodaigazgató hangsúlyozta, hogy osztályonfelüli szolgáltatásaikkal és képzett munkatársaikkal készen állnak teljesen egyéni, testreszabott programokat is összeállítani céges partnereiknek. Érdekességként kiemelte, hogy Horvátország legnagyobb szállodai férőhely kapacitását a Falkensteiner szállodák adják.

Falkensteiner Hotel & Spa Iadera***** szoba

 

Az 5 csillagos színvonal a konferenciatermek felszereltségében, a spa és wellness szolgáltatásoknál és a gasztronómiai kínálatnál is tetten érhető volt. A ház konferencia szolgáltatásait Goran Sremec, banquet&event menedzser mutatta be. A 250 szobás szállodában közel 700 nm-nyi rendezvény terület van, kisebb bankett termekkel, illetve a 200 fő befogadására alkalmas, szekcionálható konferenciateremmel.

Falkensteiner Hotel & Spa Iadera***** konfereciaterem

 

A több mint 6000 nm-es wellness-, szépség- és fitneszrészleg, továbbá az Acquapura wellnessközpont nagyszerű kikapcsolódást ígér egy nagyobb konferencia vagy szakmai program után. A szálloda gasztronómiai szempontból is egészen kimagasló színvonalat nyújt. A kínálatban a nemzetközi és mediterrán finomságok mellet a regionális konyha jellegzetes ételei is megtalálhatóak.

Falkensteiner Hotel & Spa Iadera***** spa és wellness

 

A Punta Skala területén, az elsősorban üzleti vendégeket kiszolgáló 5 csillagos szálloda szomszédságában egy apartman hotel - Residences Senia -, valamint egy családi szálloda – Family Hotel Diadora - is működik. Az apartmanhotel egy nagyobb rendezvény esetén kiegészítő szálláshelyet biztosíthat a Iadera egységének.

A Punta Skala Falkensteiner Hotels & Residences főbb jellemzői:
•       Abszolút nyugodt fekvésű exkluzív prémium helyszín Petrcanéban, Zadartól kb. 10 km-re
•       Álomszép fekvés közvetlenül a tengerparton egy félszigeten
•       Horvátország legnagyobb élményfürdője: 6000 m² Acquapura SPA – Hotel & Spa Iadera*****
•       Gyermekfelügyelet, beltéri és kültéri játszóterek – Family Hotel Diadora ****
•       Változatos sport-, szabadidő- és kirándulóprogramok
•       Vízisportközpont, búvárközpont és jachtkölcsönző
•       Konoba Planika dalmát vendéglő és Bracera Beachbar & Restaurant közvetlenül a tengerparton
•       Luxusapartmanok – Residences Senia

 

Falkensteiner Hotel Adriana

 

A két nap során Zadar mediterrán városkájában is elidőzhettek a vendégek és meglátogatták a városközpont közelében levő másik, szintén elsősorban céges vendégeket megcélzó butik szállodát, a Falkensteiner Hotel Adrianat. A gyönyörű parkkal körülölelt szálloda, egy régi istállóból lett kialakítva, ami egészen sajátos hangulatot kölcsönöz neki. A vendégeket a ház MICE menedzsere, Maja Zubčić fogadta, aki a ház bemutatását követően egy kulináris kalandra is meginvitálta a vendégeket.

A program egyik záróeleme a Punta Skala egyik borászatának meglátogatása volt, ahol a helyi, kifejezetten ízletes horvát borokból kaphattak kóstolót a szakemberek.

Welcome home – ez a Falkensteiner szállodalánc szlogenje. És valóban, a szívből jövő vendégszeretetnek és a szállodák magas színvonalú, mégsem hivalkodó szolgáltatásainak és kialakításának köszönhetőan a Falkensteinernél tényleg otthon érzi magát az ember.

Összességében elmondható, hogy a Budapesttől mindössze 6 órányi távolságra fekvő, Zadar környéki Falkensteiner házak egytől egyig kiválóan alkalmasak lehetnek céges rendezvények, konferenciák vagy incentív utak lebonyolítására. De aki a 6 óra utat sokallja, annak jó tudnia, hogy Zadar repülővel is elérhető. A reptér 23 km-re helyezkedik a Punta Skala szállodáitól.

A szakmai vendégek utazásához a kisbuszokat ezúttal a Hertz biztosította.

A Falkensteiner Hotel& Residences az alábbi elérhetőségeken várja további magyarországi partnerek jelentkezését:

Ing. Jana Haladova, M.Sc., Head of Sales CEE/Russia
Falkensteiner Hotels & Residences
Columbusplatz 7-8, A-1100 Wien
Tel.: +43/(0)1/605 40 34
Mobil: +43/(0)664/857 13 59
Fax: +43/(0)1/605 40 9734
jana.haladova@falkensteiner.com
www.fmtg.com, www.falkensteiner.com

Goran Sremec, Banquet & Event Manager
Falkensteiner Hotel & Spa Iadera*****
Falkensteiner Hotels & Residences Punta Skala
HR-23231 Petrcane
Mob. +385/(0)91/453 2280
Tel. +385/(0)23/500 927
Fax +385/(0)23/500 901
meet.puntaskala@falkensteiner.com

Marieta Majic, MICE coordinator
Falkensteiner Hotel & Spa Iadera*****
Falkensteiner Hotels & Residences Punta Skala
HR-23231 Petrcane
Mob.+385/91/453 2310
Tel. +385/23/500 920
Fax +385/23/500 901
sales.iadera@falkensteiner.com

Maja Zubčić, MICE Coordinator
Falkensteiner Club Funimation Borik, Adriana
Majstora Radovana 7
HR-23000 Zadar
Mob.   +385/(0)91/220 6607
Fax     +385/(0)23/206 101
maja.zubcic@falkensteiner.com

 

Amennyiben Önök is szeretnének megismerni új külföldi partnereket – turisztikai szolgáltatókat, desztinációkat, szállodákat – és szívesen részt vennének a Turizmus PR által szervezett tanulmányutakon, forduljanak bizalommal a szervezőkhöz, az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Kenderesy Nadin, PR igazgató: kenderesy.nadin@turizmus.com
Révész Róbert, nemzetközi igazgató: revesz.robert@turizmus.com
Szalay Éva, PR asszisztens: szalay.eva@turizmus.com

 

Kapcsolódó cikkek

Nagyváradi spa-élmények

2017. október 24.

Horvátország megtelt

2017. október 03.