Corsair: kiszáll a TUI

Forrás: turizmus.com

 2019. március 18. 14:37

Eladja a francia Corsair menetrendszerinti légitársaságban levő többségi részesedését a TUI.

Folytatja a portfolió tisztítását a TUI vállalatcsoport: a közelmúltban döntés született a Corsair francia menetrendszerinti légitársaságban meglevő többségi részesedésének eladásáról. A vevő az INTRO Aviation nevű német befektetői csoport - adta hírül a vállalat.

Az INTRO első lépésben 53%-os részesedését szerez a légitársaságban. A megállapodás értelmében a TUI kezdetben megtart egy 27%-os részesedést, míg a Corsair munkavállalóit tömörítő tröszt is megtartja a maga 20%-át.

A vállalatcsoport több saját chartercéget is üzemeltet, a Corsair nem illett a portfolióba

Fotó: TUI

A TUI közleménye szerint a francia hosszú távú járatokat üzemeltető légitársaság nem tud szinergiát mutatni a TUI Csoport különböző tevékenységi körei – nevezetesen az utazásszervezés, a hajóstársaságok és az öt chartercégük –számára.

A cég eladása révén a TUI hosszú távú flottája hét repülőgépre csökken: három 747-400-as, valamint két-két A330-200-as és A330-300-as marad náluk.

„Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a TUI az alaptevékenységére, a turizmusra fókuszáljon. Folyamatosan beruházunk a szállodáinkba és az üdülőhajóinkba, továbbá a különböző desztinációkban az utazási élmények tökéletesítésébe. Ezekben a szegmensekben bővülünk, és ezen a téren folytatjuk a globális terjeszkedést. Kiszállunk azokról a nem kulcsfontosságú területekről, amelyek nem jelentenek szinergiát a csoport számára" – hangsúlyozta a döntéssel kapcsolatban a TUI vezérigazgatója, Fritz Joussen.