Covid-19 biztonsági minősítést indított a Skytrax

Forrás: turizmus.com

 2020. november 17. 17:47

A Skytrax megkezdte a repülőterek és légitársaságok Covid-19-cel kapcsolatos biztonsági minősítését. Az Aegean légitársaság négycsillagos minősítést kapott.

Az Aegean Airlines a járvány kezdetétől elkötelezett az Egészségügyi Világszervezet, az ICAO és az IATA által javasolt legmagasabb követelmények és már bevált egészségügyi és biztonsági gyakorlatok végrehajtásában az utasok és a személyzet védelme érdekébe - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

 

A valós utazási tapasztalatokon alapuló Skytrax COVID-19 Airline Safety minősítés igazolja az Aegean által a repülőtéren és a repülés közben alkalmazott egészségügyi és biztonsági intézkedések következetességét és hatékonyságát.

Ez a biztonsági besorolás a repülőtéren bevezetett szabványrendelkezéseket is elismerni, így az érintés nélküli technológiát, az utaskezelés, bejelentkezés, a beszállítás és az érkezés protokollját, melyben az egyik fő szempont a távolságtartás biztosítása.

Az Aegean vezérigazgatója, Dimitris Gerogiannis megjegyezte: "Ez a díj tükrözi elkötelezettségünket az utasaink és a személyzet egészségének és jólétének védelme iránt ebben az eddig ismeretlen járványhelyzetben, mely nagyban befolyásolja és változtatja is meg az utazás élményét.

A világjárvány kezdete óta proaktív módon kifejlesztett hatékony eszközök és eljárások az utasok bizalmának növelését és a biztonság megőrzését helyezik előtérbe, és egyúttal elismeri a legénységünk elkötelezettségét, szigorú erőfeszítéseit az új utazási protokollok és higiéniai előírások következetes és fegyelmezett végrehajtásában."

A Skytrax által kiadott COVID-19 légitársaság-biztonsági minősítésről:

A COVID-19 légitársaság-biztonsági minősítései az egyes légitársaságok számára ellenőrzött, különböző repülőtéri és fedélzeti szabványait értékelik, hogy meghatározzák azok eredményességét.

A repülőtér értékelése magában foglalja a bejelentkezési szolgáltatásokat és létesítményeket, a légitársaságok társalgóit, a be- és kiszállási eljárásokat, a poggyászkivételt, az érkezést és az átszállási lehetőségeket.

A fedélzeti értékelés magában foglalja az összes,  közös térben lévő felület és a teljes kabin tisztaságát, az arcmaszkok és egyéni védőeszközök használatát, valamint az ennek ellenőrzésére szolgáló protokollt, az alapvető kényelmi szolgáltatások, eszközök tisztaságának értékelését.

Jelenleg nyolc légitársaság Covid-19-es minősítése érhető el a Skytrax oldalán, ők vegyesen három-, illetve négycsillagos minősítést kaptak, egyetlen szállító sem ért el eddig ötcsillagos minősítést. A tesztelés és a kiértékelés jelenleg is folyik, így a lista folyamatosan bővül.

Nem ez az egyetlen Covid-19 biztonsági minősítés a légitársaságok számára, nemrégiben számoltunk be arról, hogy a Safe Travel Barometer 230 légi céget vizsgált meg, és pontozta a járványveszéllyel kapcsolatos intézkedéseiket.