Covid-19 detektor próbaüzemét kezdi meg a Heathrow

Forrás: turizmus.com

 2020. május 06. 12:52

John Holland-Kaye, a Heathrow vezérigazgatója bejelentette: a repülőtér olyan új, egységes szabványok mentén működő technológiát szeretne kifejleszteni, amely valamennyi nemzetközi repülőtéren egyszerűen megoldhatná az egészségügyi szűrést.

John Holland-Kaye korábban sürgette a kormányt, hogy vállaljon vezető szerepet a nemzetközi utazási szabvány kidolgozásában, mivel attól tart, hogy ennek hiánya káros lesz a repülési ágazatra. Az elfogadandó intézkedéscsomag sztenderd folyamatokból és technológiákból, valamint újszerű repülőtéri innovációkból áll.

A koncepcióban az alábbiak szerepelnek:

  • a biztonsági tálcák gyors és hatékony fertőtlenítését segítő UV technológia,
  • arcfelismerő hőszűrő technológia a testhőmérséklet pontos mérésére,
  • érintésmentes biztonsági szűrőberendezések a személyes kontaktusok csökkentése érdekében.

 

Mielőtt az új intézkedéseket bevezetnék, a Heathrow hármas tesztfolyamattal szeretne meggyőződni róla, hogy megalapozott és hatékony-e a technológia, fokozza a fogyasztói bizalmat, és a repülőterek számára a gyakorlatban megvalósítható.

Az új technológia kulcsfontosságú lehet a légiközlekedés talpra állításában

Fotó: BreakingTravelNews

Elsőként a hőmérséklet detektort tesztelik, amely kamerás érzékelő rendszereket használ. A próba a következő két hétben zajlik majd a 2-es terminálon – írta a BreakingTravelNews.com.

Az új technológia kulcsfontosságú lehet a légi közlekedés talpra állításában és a vírus terjedésének visszaszorításában.