Covid-19 útlevelet tesztel a Singapore Airlines

Forrás: turizmus.com

 2020. december 30. 13:35

A Singapore Airlines megkezdte a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) Travel Pass keretrendszerén alapuló, digitális egészségügyi ellenőrzési folyamat tesztelését.

A rendszer lehetőséget nyújt az utasoknak ahhoz, hogy biztonságosan tárolhassák és igazolhassák a Covid-19-tesztekkel kapcsolatos információkat és oltási állapotukat. Az új szolgáltatás december 23-tól érhető el azon utasok számára, akik a Singapore Airlines járatain utaznak Jakartából vagy Kuala Lumpurból Szingapúrba. Amennyiben a kísérleti üzem sikeres, a megoldást kiterjeszthetik más városok irányába is – írja a spabook.net.

Azok az utasok, akik a koronavírus-tesztjeiket akkreditált jakartai vagy Kuala Lumpur-i klinikákon végeztetik el, digitális vagy papíralapú, QR-kóddal ellátott egészségügyi bizonyítványt kapnak.

A repülőtéri check-in személyzet és a szingapúri bevándorlási hatóság biztonságos mobilalkalmazáson keresztül tudja igazolni a bizonyítványok hitelességét, és ez alapján képes eldönteni, hogy az utasok megfelelnek-e a szingapúri belépési követelményeknek. A digitális tanúsítvánnyal nem rendelkező utasok a papíralapú változatot is bemutathatják kézi ellenőrzés céljából.

A rendszer felgyorsítja a check-in és a szingapúri beléptetés folyamatát

Fotó: 123rf

A Singapore Airlines álláspontja szerint ez a módszer gyorsabb és biztonságosabb az utasok egészségügyi szempontú igazolására, mint a meglévő protokollok, így egyaránt felgyorsítja majd a reptéri check-int és a szingapúri beléptetési folyamatot is.

Elképzelésük szerint a digitális megoldás megkönnyíti a Singapore Airlines utasai számára az információk áramlását, zökkenőmentesebb utazási élményt biztosít és támogathatja a turizmus újraindulását.

Az IATA Timatic nyilvántartása szolgáltatja a Covid-19-ről szóló háttérinformációkat arról, hogy például az adott államok között milyen tesztelési és belépési követelmények állnak fenn aktuálisan. Ez része a moduláris Travel Pass megoldásnak, amelynek célja, hogy az utazók könnyen és biztonságosan kezelhessék utazásaikat az adott nemzetek tesztelési, illetve oltási előírásainak megfelelően.