Tömeges Covid-fertőzés után több mint 150 járatot töröltek Gatwicken

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 27. 09:12

164 járatot kellett törölni a londoni Gatwick repülőtéren, miután a légi irányítók közül többen koronavírus-fertőzést kaptak.

Az Egyesült Királyság második legnagyobb repülőterén a légi irányítók között terjedő betegségek miatt a forgalom korlátozására kényszerültek. Vasárnapig naponta maximum 800 le- és felszálló járatot fogad a légi kikötő, így 164 járatot kénytelenek törölni a héten a járvány miatt. A kényszerű intézkedés oka, hogy az ATC dolgozói közül minden harmadik megbetegedett valamilyen ok, elsősorban koronavírus-fertőzés miatt.

A Gatwick légi irányítói közül minden harmadik dolgozó megbetegedett

Fotó: 123rf.com

 

Hétfőn 50 járatot töröltek, illetve irányítottak át Gatwickről más repülőterekre. Sok utasnak órákig kellett várakoznia, becslések szerint legalább 8000 utazót érintett a probléma.

Mivel a forgalom korlátozása október elsejéig tart, a káosz a héten várhatóan fokozódik. Péntek lesz a legrosszabb nap, amikor 65 járatot kell majd törölni: a lépés a British Airways, az easyJet és a Ryanair járatait is érinti. A repülőtér arra kéri az utazókat, hogy indulás előtt ellenőrizzék a járatukkal kapcsolatos aktuális információkat – számolt be róla az Euronews.