Hétfőtől csak Covid-igazolvánnyal utazhatunk Hollandiába

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 03. 14:43

Szeptember 6-tól Magyarország besorolása Hollandiában sárga (fokozott kockázatú ország) kategóriára változik a növekvő Covid-esetszámok miatt, ennek megfelelően szigorodnak a beutazási szabályok.

A besorolás változásával szeptember 6-tól csak uniós Covid-igazolvánnyal lehet Magyarországról Hollandiába utazni. Az igazolványt digitálisan vagy papír alapon kell bemutatni – jelentette be a hollandiai magyar nagykövetség közösségi oldalán.

Hollandia csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és a WHO által elismert vakcinákat fogadja  el, tehát a kínai Sinopharm vakcinával be lehet utazni, az orosz Szputnyikkal oltottaktól viszont tesztet kérnek.

Hétfőtől, a beutazási korlátozás életbe lépésétől, minden 12 év feletti személynek igazolnia kell, hogy:

a) vagy már teljesen be van oltva:

1. Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinopharm oltásoknál a második oltás beadása óta 14 nap eltelt;

2. Janssen oltásnál az oltás beadása óta 28 nap eltelt (ha az oltást 2021. augusztus 14. előtt adták be, akkor 14 nap a várakozási idő)

b) vagy átesett a betegségen;

c) vagy rendelkezik 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, vagy 24 óránál nem régebbi negatív antigénteszttel.

Vége a korlátozások nélküli beutazásnak

Fotó: 123rf.com

Hollandia eddig azon országok egyike volt, ahová a magyar állampolgárok koronavírusteszt és oltási igazolás nélkül, tehát mindenfajta korlátozás nélkül beutazhattak. Magyarországot július 1-jétől sorolta Hollandia a zöld (biztonságos, utazásra javasolt) kategóriába.

A nagykövetség mindenkinek azt tanácsolja, hogy indulás előtt tájékozódjon a Hollandiára vonatkozó részletes utazási szabályokról a Konzuli Szolgálat oldalán.