Covid-mentes tengerentúli járatokat indít a KLM és a Delta Air Lines

Forrás: turizmus.com

 2020. december 10. 15:04

A KLM Holland Királyi Légitársaság és a Delta Air Lines december 15-től negatív Covid-teszttel igénybe vehető járatokat indít Atlantából Amszterdamba.

A légitársaságok a holland kormánnyal, az Amszterdam-Schiphol és a Hartsfield-Jackson Atlanta repülőterekkel is együttműködnek, így egy olyan program jött létre, mely során a Hollandiába érkező utasok a leszálláskor készített negatív PCR-teszteredmény után nem kötelesek karanténba vonulni.

„Amíg nem áll rendelkezésre egy jóváhagyott, hatékony vakcina, addig ez a program az első lépés a nemzetközi utazás fellendülése felé – mondta a Covid-mentes légifolyosó létrehozásáról Pieter Elbers, a KLM Holland Királyi Légitársaság elnök-vezérigazgatója. – Az ipar szereplőinek együtt kell működniük a gyors, az utasok számára is kényelmes tesztelés érdekében, hogy a karanténintézkedések a lehető leggyorsabban feloldhatóvá váljanak. Azon kell dolgozzunk, hogy helyreálljon az utasok és kormányok légi közlekedésbe vetett bizalma" – tette hozzá.

A negatív teszttel igénybe vehető járatok hetente négyszer fognak Atlantából Amszterdamba repülni, ezek felét a Delta, felét a KLM üzemelteti.

A Covid-mentes programot később más országokra is kiterjesztik, amennyiben a próbajáratok eredményesnek bizonyulnak

Fotó: KLM

A légitársaság közleménye szerint a karantén a legtöbb esetben a Hollandiába való belépés alapfeltétele. Azonban egy, öt nappal az utazás előtt készült negatív teszttel és az utazásig tartó önkéntes elszigetelés vállalásával az utasok a repülés előtt is letölthetik a karantént. Amennyiben érkezéskor, a Schiphol repülőtéren készített második teszt is negatív eredményt mutat, az illetőnek nem kell karanténba vonulnia.

A Delta és a KLM Covid-mentes járatain való repüléshez az utasoknak az alábbiakra lesz szükségük:

  • Egy negatív Covid-19 PCR-tesztre 5 nappal az Amszterdamba érkezés előtt
  • Egy negatív rapid antigén tesztre közvetlenül felszállás előtt
  • Egy negatív PCR-tesztre érkezéskor.

 

A járatok teszt jelleggel három hétig közlekednek, a programot pedig később más országokra is kiterjesztik, amennyiben a próbajáratok eredményesnek bizonyulnak – írták a közleményben.

Emellett az utasok természetesen továbbra is igénybe vehetik azokat a napi rendszerességgel induló Atlanta és Amszterdam közötti járatokat, melyek nem vesznek részt a programban.

Kapcsolódó cikkek